In de nieuwste uitgave van het vakblad ‘Bouwen in het Noorden‘ staat een prachtig groot artikel over het project: ‘t HavenHûs – Harlingen. In het artikel wordt onder andere Niels Mensonides geïnterviewd.

 

Warmtepomp is de standaard

“Het is natuurlijk best bijzonder dat wij als installateur ook de ontwikkelaar zijn. Vastgoedprojecten worden vaak opgezet vanuit het bouwkundige perspectief. Maar ons project is  ingestoken vanuit het installateursperspectief.”

Als voorbeeld noemt Niels Mensonides de keuze voor verwarming en warmwatervoorziening via warmtepompen, met een eigen gesloten-bronboring voor ieder appartement.  Voor fase 2 is  de warmtepomp standaard meegenomen.

 

’t HavenHûs – Harlingen

In totaal verrijzen er 26 appartementen aan de Havenweg in Harlingen. Fase 1 met 12 appartementen werd in juni 2017 opgeleverd. Fase 2 met 14 woningen kan komend voorjaar (2018) worden betrokken.

 

Locatie: Havenweg – Harlingen

De locatie aan de Havenweg – vlakbij de vuurtoren – ligt aan de rand van de stad, met treinstation Harlingen Haven voor de deur en (voor de hogere verdiepingen) uitzicht over de
bedrijvige Willemshaven en de Waddenzee.

De woningen zijn ruim, modern en toekomstbestendig (gasloos!).

 

Lees hier het artikel

 

Meer informatie