Bouwen in het Noorden – Uitbreiding Norwin College Sneek

In de nieuwste uitgave van het vakblad ‘Bouwen in het Noorden‘ staat een mooi artikel over ons project: Uitbreiding Nordwin College Sneek.  

Het voorlopig ontwerp voor de uitbreiding werd gemaakt door AchterboschZantman architecten. Voor de uitwerking en realisatie ervan rekenden opdrachtgever stichting Nordwin College en de  adviseur BOAG Advies en Management op de expertise van de aannemer Friso B.V. en de installateur Mensonides uit Harlingen.

In het artikel wordt onder andere onze collega Pieter Swart (Projectleider bij Mensonides) geïnterviewd.

Lees hier het hele artikel

 

 

Nieuwbouw verwarmt door een warmtepomp

‘Installatietechnisch zat de grootste uitdaging in het goed op elkaar aansluiten van de oude op de nieuwe situatie’, vertelt Swart. ‘De nieuwbouw wordt verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp, die ondersteuning kan krijgen van het bestaande cv-systeem.

Een technisch hoogstandje qua regeltechniek. De doorvoer van kabels en leidingen naar de oudbouw was natuurlijk het kritische punt, maar dat hadden we vooraf als team onderkend en opgelost.’

 

 

 

 

Uitbreiding Nordwin College Sneek

Het Nordwin College Sneek is is uitgebreid. Er zijn 2 nieuwe bouwlagen op de bestaande bouw gekomen. Ook zijn de bestaande bouwlagen gerenoveerd. 

 

Startwerkzaamheden en oplevering

In opdracht van aannemingsmaatschappij Friso B.V. zijn wij in juli 2017 gestart met de installatiewerkzaamheden voor dit prachtige project. Eind december is het project naar volle tevredenheid opgeleverd. Kijk voor meer informatie en foto’s op onze projectpagina

Project Nordwin College Sneek