Met trots zijn wij nu officieel KNX Partner – gecertificeerd KNX-installateur

 

Vorige week behaalde onze collega Jan de Vries, Tekenaar – BIM-modelleur bij Mensonides, het certificaat KNX Basis.

De cursus bestond uit: Systeemargumenten, Topologie, Communicatie, Busdeelnemers, Installatie, Telegramopbouw, Powerline, Projecteren, In bedrijfname, Diagnose en fout zoeken. De cursus locatie was het trainingscentrum van ABB in Ede en nam vijf lesdagen in beslag en op de vijfde dag is ook het theorie- en practicumexamen afgenomen.

 

 

 

 

Wat is KNX?

Als installateur zijn anno 2018 oplossingen voor gebouwautomatisering en domotica niet meer weg te denken. KNX is de wereldwijde standaard voor woning- en gebouwautomatisering.

 

Communicatieprotocol 

KNX is het communicatieprotocol waarmee installaties van meer dan 400 fabrikanten met elkaar kunnen ‘praten’. Het verbindt diverse apparaten en installaties tot één gezamenlijk systeem. Hierdoor wordt de werking en bediening van installaties en elektrische apparaten geautomatiseerd.

 

Automatiseringsmogelijkheden

KNX voor comfortverhoging, beveiliging en energiebesparing in woningen en gebouwen. Met één enkel touch panel worden alle toepassingen in een huis of gebouw bestuurd. De automatisering mogelijkheden zijn groot, bijvoorbeeld:

  • Automatisch dimmen van verlichting in combinatie met lichtsterktesensoren voor altijd de juiste hoeveelheid licht
  • Automatisch regelen van de verwarming, ventilatie en toegangscontrole
  • Automatisch regelen van huishoudelijke apparaten

KNX integratie mogelijkheden

 

 

 

Video toepassingsmogelijkheden KNX automatisering – domotica

Bekijk de volgende video’s voor een aantal KNX automatisering – domotica praktijkvoorbeelden.

 

Meer comfort, flexibiliteit en efficiency in energieverbruik

Of het nu gaat om een eengezinswoning of een groot kantoor, de vraag naar comfort en flexibiliteit voor het beheer van verschillende installatie neemt alleen maar toe. Ook het efficiënter gebruik van energie wordt steeds belangrijker.

Wilt u echt meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik dan kan dit alleen met intelligente besturings- en controlesystemen. Op deze manier kan er actief gereageerd worden op het huidige situatie energiegebruik.

 

 

Mensonides uw KNX Professional in Friesland.

Wij ontwerpen en realiseren KNX installatie en projecten op maat. Meer weten? Neem contact met ons op.

 

Contact opnemen