Zonneboot wedstrijd – Elfstedentocht 2022

Op vrijdag 10 juni start de Elfstedentocht voor jongeren in zelfgemaakte zonneboten in Leeuwarden. De Elfstedentocht is onderdeel van de Young Solar Challenge.

De Young Solar Challenge is een jaarlijks terugkerend race evenement met zelfgebouwde boten die worden aangedreven door zonne-energie (zonnepanelen). Het project is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar.  Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Op deze manier komen ze op een leuke manier in contact met techniek, innovatie en duurzaamheid.

 

Elfstedentocht 2022

In twee weekenden wordt de Elfstedentocht gevaren door meerdere teams. Op 10 juni gaan de jongeren van start met de zonnebootrace in Leeuwarden. Zaterdagmiddag 25 juni is de finish bij de Grote Wielen te Leeuwarden.

 

The Ultimate Solar Boat Challenge weekend 1

  • 10 juni: Leeuwarden – Sloten
  • 11 juni: Sloten – Workum

 

The Ultimate Solar Boat Challenge weekend 2

  • 23 juni: Workum to Franeker
  • 24 juni: Franeker – Dokkum
  • 25 juni: Dokkum – Leeuwarden (Grote Wielen)

 

Kijk voor meer informatie en de route op: The Ultimate Solar Boat Challenge.

 

Sponsoring

De jeugd heeft de toekomst! Daarom steunen wij graag de leerlingen die mee doen aan dit geweldige duurzame evenement. Met veel enthousiasme hebben wij de zonnepanelen gesponsord voor de zonneboot van het Maritieme Academie uit Harlingen.

Op 28 mei 2022 was de opening van het Young Solar Challenge seizoen 2022 in Akkrum en werd de eerste race gehouden. Hieronder een aantal foto’s van de zonneboot tijdens het evenement in Akkrum.