fbpx

Omschrijving


In juli 2019 hebben wij een prachtige vrijstaande woning in Oudemirdum verduurzaamd. Bij de huidige CV-ketel is een ATAG Hybride Warmtepomp geplaatst.

De woning is gelegen in de gemeente De Fryske Marren (De Friese Meren) en is gebouwd in het jaar 2001. De woning was reeds voorzien van vloerverwarming op de beneden verdieping.

 


Woning voorzien van een Hybride Warmtepomp

Het verduurzamen van een woning uit 2001 is met de juiste kennis van duurzame oplossingen goed realiseerbaar. Omdat de CV-ketel recent was vernieuwd, is er gekozen om het huidige CV-systeem uit te breiden met een Hybride Warmtepomp.

 

Om de Warmtepomp zo optimaal en rendabel mogelijk te laten functioneren is een lage temperatuur verwarming aan te bevelen. Omdat er op de benedenverdieping reeds vloerverwarming aanwezig is,  kan de Hybride Warmtpomp zeer zuinig en rendabel de woning verwarmen.

De klant was zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat, de vakkundige aanleg en oplossing voor de aansluiting van de warmtepomp op de ATAG CV-ketel.

 

Besparen op gasverbruik

Met een Hybride Warmtepomp gaat het gasverbruik omlaag. Wel gaat het elektriciteitsverbruik omhoog. In onderstaande tabel staat een praktijkvoorbeeld bij 1.700 m3 gasverbruik met de huidige energieprijzen.

 

Energieverbruik (per jaar) Energiekosten (per jaar) Besparing (per jaar) Besparing CO2 uitstoot (per jaar)
CV-ketel 1.700 m3 € 1.343,00
Hybride Warmtepomp 2.500 kWh + 700 m3 € 1.078,00 € 265,00 2.000 kg/jr

 

Toegepaste installatie producten

installatiewerkzaamheden


ATAG Hybride Warmtepomp

Wij hebben bij deze verduurzaming gekozen voor een Hybride Warmtepomp van het merk ATAG:

  • ATAG Energion M Hybrid all 5 kW.

 

De Hybride Warmtepomp van ATAG is een Lucht – Water Warmtepomp. Deze Warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft de warmte af aan het  water voor de verwarming.

 

Deze Warmtepomp werkt samen met de CV-ketel. De ketel springt bij als het koud is buiten en voor het gebruik van warm water.

 

Automatisch meeste rendabele stand

Doordat de energietarieven worden ingevoerd kiest het systeem automatisch de meest rendabele verwarming (Warmtepomp of CV-ketel). Ook is het mogelijk om de stille modus te activeren. Deze functie beperkt het vermogen en dus het geluid voor een bepaalde periode van de dag.

 

  • Vermogen 5 kW
  • 50 – 70 % minder gasverbruik.
  • Extra voordelig in aanschaf door € 1.800,- subsidie.
  • Aangesloten op bestaande vloerverwarming, radiatoren en leidingwerk.

 

Foto's


Hybride Warmtepomp plaatsen in de Oudemirdum – Friesland.


Ook op zoek naar een vertrouwd installatiebedrijf voor een Hybride Warmtepomp? 

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Wij geven u altijd eerlijk en persoonlijk advies. 

 

Contact

Technisch zeker. Persoonlijk warm.