fbpx

Onderstaande aanvullende voorwaarden zijn van toepassing op alle zonnepanelen die wij plaatsen.

 

 

 • Mensonides Installatie houdt zich aan de garantievoorwaarden die door de fabrikanten van het materiaal worden verleend. De garantievoorwaarden zijn te vinden op de website van de fabrikant. Hieronder treft u een link naar de garantievoorwaarden van de fabrikanten waar wij veel mee samen werken:

 

 

 

 

 • Mensonides Installatie mag er op vertrouwen dat de dakconstructie voldoende dragend is. Indien de opdrachtgever hierover twijfelt, dient de opdrachtgever hier ons vooraf van op de hoogte te brengen en een berekening van te laten maken.

 

 • Tijdens het installeren van de zonnepanelen kunnen er dakpannen breken. Zorg er daarom voor dat er ook reserve dakpannen klaar liggen, onze monteurs zal dan de beschadigde dakpannen vervangen. Mensonides Installatie is niet verantwoordelijk voor beschadigde dakpannen.

 

 • De opdrachtgever is bekend dat bij het plaatsen van zonnepanelen de dakpannen enigszins omhoog kunnen komen te staan vanwege de montagematerialen.

 

 • De opdrachtgever is bekend dat wanneer het dak niet recht is (kromming of een bolling in het dak), de zonnepanelen de ligging van het dak volgen. Indien hierdoor de zonnepanelen helemaal recht liggen, valt dit onder de normale afwijkingen en kan Mensonides Installatie hier niet voor aansprakelijk worden gesteld.

 

 • Bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak wordt het dak extra belast. Door het gewicht van de zonnepanelen-installatie kan het soms voorkomen dat er bij oude dakbedekking haarscheurtjes ontstaan, waardoor soms een lekkage kan ontstaan. Wij adviseren de opdrachtgever daarom voorafgaand aan de installatie van zonnepanelen te controleren of het platte dak in goede staat verkeert.Mensonides Installatie is niet verantwoordelijk indien er lekkages ontstaan door haarscheurtjes bij oude dakbedekking en daken met achterstallig onderhoud.

 

 • Tussen de zonnepanelen op het dak kan soms een kleurverschil zijn of ontstaan. Op kleurverschillen wordt geen garantie gegeven door de leveranciers.

 

 • De offerte is exclusief eventuele graafwerkzaamheden van de kabel, tenzij in de offerte uitdrukkelijk anders staat vermeld.

 

 • De prestaties van de zonnepanelen zijn online te monitoren. Hiervoor is een internetverbinding noodzakelijk, dit kan zowel een vaste verbinding als een WiFi verbinding zijn. Indien het WiFi signaal niet sterk genoeg is, zal er in overleg met de opdrachtgever gekeken naar een oplossing. Eventuele extra kosten voor het realiseren van internetverbinding in de meterkast is voor de opdrachtgever.

 

 • In de offerte wordt een inschatting gemaakt van de verwachte opbrengst in het 1e jaar. De daadwerkelijke opbrengst is altijd afhankelijk van het aantal zonuren en de eventuele schaduw op het dak. Aan de opbrengst in de offerte kunnen geen rechten worden ontleend.

  De werkelijke opbrengst van de zonnepanelen systeem kan afwijken van de inschatting door bijvoorbeeld: zonnestraling, warmte-effecten, vuil, schaduw en slijtage.

 

 • De opdrachtgever is verplicht om na de installatie de zonnepanelen aan te melden bij energieleveren.nl. De aanmelding kan alleen gedaan worden door de opdrachtgever.

 

 • Indien de woning vergunningsplicht is (bijvoorbeeld een monument en/of beschermd stadsgezicht) draagt de opdrachtgever zorg voor het verkrijgen van een vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen. Mensonides Installatie kan niet aansprakelijk worden gesteld indien achteraf blijkt dat er sprake is van een vergunningsplicht.

 

 • Door overspanning in het elektriciteitsnet kan het soms voorkomen dat de zonnepanelen tijdelijk even stoppen met het terug leveren van stroom aan het net. Dit kan vooral gebeuren in gebieden waar veel zonnepanelen zijn geplaatst, op zonnige dagen en wanneer bedrijven in de omgeving weinig stroom verbruiken. Dit ligt niet aan het zonnepanelen systeem maar aan het elektriciteitsnet.

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.
X