fbpx

"Ik wil mijn huis op een natuurlijke manier ventileren"

Mensonides laat jou profiteren van natuurlijke ventilatie!

Natuurlijke ventilatie

In de oudere huizen is vaak geen mechanische ventilatie opgenomen, maar enkel natuurlijke ventilatie. Door de naden en kieren van de woning komt frisse lucht naar binnen, net als door de roosters die in de ramen zijn geplaatst. De afvoer van de lucht gaat door de afvoerkanalen. Dit zijn verticale buizen die de lucht (vaak vanuit vochtige ruimtes) afvoert door het dak. Heb jij in jouw woning enkel de natuurlijke ventilatie? Dan kan je de tips onderaan deze pagina even doornemen om de ventilatie te optimaliseren.

Een nadeel van de natuurlijke ventilatie is dat het in de winter vaak te koud kan worden in huis. Hierdoor sluit men soms het ventilatierooster om geen warmte verloren te laten gaan in de koudere maanden. Door het sluiten van de ventilatierooster ontstaat er een ongezond leefklimaat. Daarom is het van belang om je woning goed te blijven ventileren.

Het natuurlijk ventileren van je woning is de goedkoopste installatie omdat je geen elektriciteit verbruikt. Echter kan het wel zo zijn dat je meer gaat stoken in de winter omdat je het idee hebt dat het binnen soms wat fris kan zijn.

Ik wil meer informatie ontvangen

De medewerkers van Mensonides geven wij u graag informatie. .

Offerte aanvragen

Tips ventileren in huis

  • Start bij de oorzaak van een ongezonde lucht! Rook niet in huis, maar doe dat buiten; zet tijdens het koken een raampje open of druk de wasemkap aan zodat de warme dampen kunnen ontsnappen; ventileer de badkamer tijdens of vlak na het douchen en zet een raampje open als er veel mensen in huis zijn.
  • Sluit de ventilatieroosters in je raam niet en laat de klempraampjes (als je thuis bent) open, zodat er schone lucht kan worden aan- en afgevoerd;
  • Maak de ventilatieroosters regelmatig schoon.
  • Zorg voor een goede doorstroming van de lucht. Dit kan bijvoorbeeld door ruimte onder de deuren of roosters in de binnenmuren en deuren;
  • Ventileer de badkamer en de keuken door middel van een afzuigkap of een eenvoudige ventilator;
  • Kan je niet voldoende profiteren van het ventilatiesysteem? Schakel Mensonides in voor een vrijblijvend advies op maat!
Technisch zeker. Persoonlijk warm.