fbpx

"Ik wil besparen met infraroodpanelen"

Infraroodverwarming | Friesland

 

Wilt u infraroodpanelen in uw woning in Friesland ? Mensonides Installatie uit Harlingen voorziet woningen in de hele provincie Friesland van infraroodverwarming.

Met een infraroodpanelen kunt u er voor kiezen om een bepaalde kamers in uw woning door middel van infraroodpanelen te verwarmen. Infraroodpanelen zijn vooral  geschikt voor ruimten waar afwisselend warm moet zijn. Bijvoorbeeld in de studeerkamer, slaapkamer, berging en badkamer.

 

  • Eenvoudig te installeren
  • Direct warm
  • Ideaal voor kamers waar het afwisselend warm moet zijn

 

Offerte aanvragen

 

Door toenemende drukte en lange levertijden bij onze leveranciers, kunnen wij op dit moment helaas geen nieuwe offerte aanvragen voor een infrarood verwarming in behandeling nemen. 

Infrarood panelen in Friesland – Advies op maat.

Infrarood panelen laten plaatsen? Laat u deskundig en eerlijk adviseren door Mensonides. Wij geven u uitgebreid advies en maken alleen gebruik A++ kwaliteit infraroodpanelen.

Wilt u graag uw mogelijkhedeninvestering en besparing weten? Vraag vandaag nog een offerte aan.

Offerte aanvragen

Wat is een infrarood paneel

Een alternatief voor radiatoren is een elektrisch infraroodpaneel. Deze verwarming gaat door middel van panelen die aan de muur of het plafond zijn gemonteerd. De infraroodpanelen zijn van glas met een aluminium frame.

Infraroodverwarming is een andere manier van verwarmen. De traditionele centrale verwarmingssystemen werken met warm water door radiatoren en/of vloerverwarming. Deze geven warmte af aan de lucht om de woning te verwarmen. Hierdoor duurt het altijd een tijdje voordat de woning warm aanvoelt.

 

Stralingswarmte

Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht maar geven stralingswarmte. Hierdoor wordt niet de hele ruimte verwarmd. Zit u in de stralingswarmte dan voelt dat direct lekker warm terwijl de luchttemperatuur veel lager is.

Hoe werkt een infraroodpaneel

Het paneel zet elektriciteit om in infrarode warmtestralen. Dit gebeurt via een halfgeleider en nagenoeg zonder elektriciteitsverlies. De warmtestralen die worden uitgezonden verwarmen niet de lucht, zoals bij andere warmtebronnen, maar verwarmen het lichaam. Net als de zon!

Het heeft daardoor geen zin de panelen aan te laten staan als u niet in de ruimte bent. Infrarood panelen zijn daarnaast uitstekend te gebruiken in combinatie met  zonnepanelen.

Wanneer kiezen voor infraroodpanelen

Infrarood panelen zijn zeer geschikt als bijverwarming op bepaalde plekken in uw woning. Ook voor ruimtes en kamers die kort en weinig gebruikt worden zijn infraroodpanelen de ideale verwarming.

Goede plekken om infraroodpanelen toe te passen zijn:

  • Studeerkamer
  • Slaapkamer
  • Werkkamer
  • Zolderkamer
  • Badkamer
  • Zithoek in de woonkamer

 

Over het algemeen zijn infraroodpanelen minder geschikt als hoofdverwarming. Alleen indien uw woning zeer goed geïsoleerd is kan dit een optie zijn.

Infraroodverwarming badkamer

Voor badkamers zijn er speciale infraroodpanelen die zijn verwerkt in de spiegel. Deze spiegels met infraroodverwarming zijn uiteraard waterbestendig.

De stralingswarmte van deze spiegels is binnen enkele minuten direct voelbaar.

Omdat infraroodpanelen niet mogen worden afgedekt zijn ze standaard niet geschikt om handdoeken overheen te leggen. Wel zijn er speciale infrarood handdoek radiatoren te koop. Hierbij zit aan de voorzijde van het paneel een beugel waar de handdoek aan op gehangen kan worden.

Afbeeldingen & projecten met infrarood verwarming

 

 

Ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen

Wij geven u eerlijk advies over het toepassen van infraroodverwarming in uw woning in Friesland. Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op. Uw wensen en situatie worden in kaart gebracht.

Offerte aanvragen

Werkgebied Friesland

Ons werkgebied voor het installeren van infraroodverwarming en infraroodpanelen is de provincie Friesland.

Wij plaatsen infraroodpanelen onder andere Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer.

 

 

Advies infraroodverwarming – Friesland

De verwarmingsspecialist van Mensonides helpt u verder.

Wilt u advies over de mogelijkheden om infraroodpanelen bij u thuis aan te installeren. Neem contact met ons op. Wij informeren uw vrijblijvend over de mogelijkheden.

 

Offerte aanvragen

Technisch zeker. Persoonlijk warm.