Mensonides Installatie neemt Algera Installatietechniek over

 

Mensonides Installatie breidt in 2021 verder uit. Het installatiebedrijf uit Harlingen heeft per 1 januari 2021 Algera Installatietechniek uit Beetgum overgenomen. Alle medewerkers van Algera komen bij Mensonides Installatie in dienst. Ook de oud-eigenaren Meindert en Elise Algera komen mee over.

 

Het Familiebedrijf Algera Installatietechniek bestaat al sinds 1965 en heeft een zeer betrouwbare reputatie opgebouwd in Friesland. Na 55 jaar en 2 generaties wordt het bedrijf overgenomen omdat er geen opvolging was. Bij de zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat stond voorop dat de continuïteit voor klanten en medewerkers gewaarborgd moesten zijn.

Met Mensonides is een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar gevonden. Door de overname blijven de klanten van Algera Installatietechniek verzekerd van goede service en betrouwbaar onderhoud.

 

Meindert & Elise Algera over de overname: “Omdat er geen opvolging was voor ons bedrijf, hebben wij afgelopen september na veel wikken en wegen de opdracht gegeven om te onderzoeken hoe wij de toekomst van ons bedrijf het beste kunnen voortzetten. Voorop stond dat onze klanten moeten kunnen blijven vertrouwen op goede & snelle service en dat onze medewerkers mee over zouden gaan.”

“Na een aantal goede gesprekken met Mensonides Installatie hebben wij de knoop doorgehakt. Vanaf 1 januari wordt Algera Installatietechniek samengevoegd met Mensonides Installatie. Wij herkennen ons in de werkwijze en visie van Mensonides. Wij kijken met vol vertrouwen naar de toekomst.

 

Alle medewerkers gaan mee over

Mede doordat alle medewerkers van Algera Installatietechniek mee overgaan naar Mensonides Installatie, zal er voor de bestaande klanten niet veel veranderen. Ook Meindert Algera komt in dienst bij Mensonides Installatie. Hij is al bijna 40 jaar technisch adviseur en neemt zijn ruime technische kennis mee naar Mensonides.  Door de overname zal de locatie in Beetgum sluiten en zal de naam Algera Installatietechniek verdwijnen.

 

Groeiambities van Mensonides Installatie

De overname van Algera Installatietechniek past in de groeiambities van Mensonides Installatie. Radboud Mensonides over de overname:  “De overname past in onze ambitie om de komende jaren gestaag verder te groeien in Friesland. Ook de technische kennis van de werknemers van Algera vormen waardevolle aanvulling voor ons bedrijf.”

 

 

Meer over Algera Installatietechniek:

Algera Installatietechniek is sinds 1965 een familiebedrijf uit Beetgum. Algera BV staat in Friesland  bekend om zijn allround vakmensen, kennis en kwaliteit op het gebied van energiezuinige en duurzame installaties. De werkzaamheden van Algera bestaan zowel uit gas-, water en elektra werkzaamheden. 

Algera Installatietechniek was zowel actief in de particuliere markt als de zakelijke markt in de regio van Beetgum.

 

 

Bent u klant van Algera Installatietechniek?

Mensonides neemt alle werkzaamheden, garantievoorwaarden, onderhoudscontracten en voorwaarden over. Alle klanten zullen per brief hier persoonlijk over worden geïnformeerd. Heeft u een storing of een vraag neem dan voortaan contact op met Mensonides Installatie:

Maak gebruik van ons contactformulier of bel T. 0517 – 41 26 58.

 

 

Afspraak onderhoud CV-ketel

Wij zullen alle CV-ketels die voor onderhoud in aanmerking komen in ons systeem invoeren. Vervolgens nemen wij contact met u op wanneer uw CV-ketel onderhoud nodig heeft.