fbpx
Warmtepompboiler CV Vervangen

Omschrijving


Warmtepompboiler vervangen

De warmtepompboiler vervangen van je CV is een slimme manier om een duurzame maatregel te treffen: zo hebben wij bij Kinderopvang Friesland – locatie Grettingalaan in Harlingen – de oude CV-ketels vervangen en is er een Warmtepompboiler voor het warm water geplaatst waardoor zij fors minder gas hoeven te verbruiken.

Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler wordt op een zeer efficiënte en milieuvriendelijke manier warm water gemaakt. Deze warmtepompboiler maakt gebruik van omgevingslucht. Er is dus geen buitenunit nodig. Wordt de Warmtepompboiler geplaatst in combinatie met zonnepanelen dan werkt de boiler 100% duurzame energie.

CV-ketel Warmtepomp Ready

De nieuwe ATAG CV-ketels die zijn geplaatst zijn Warmtepomp READY. Later kan er altijd een energiezuinige Hybride Warmtepomp aangesloten worden. Zodat het gasverbruik nog verder naar beneden kan.

Installatiewerkzaamheden


 

Warmtepompboiler

 • Stiebel-Eltron – Warmtepompboiler WWK 300 liter

CV-ketel

 • ATAG Q51S – Solo CV-Ketel

Foto's


Plaatsen en Warmtepompboiler vervangen en ATAG CV-ketels in Harlingen.

Warmtepompboiler


Een Warmtepompboiler gebruikt omgevingslucht of ventilatielucht (luchtkanaal) om water te verwarmen. Dit is een zeer efficiënte en milieuvriendelijke manier om water te verwarmen als u zonnepanelen of een mechanische ventilatie heeft. Naast omgevingslucht of ventilatielucht gebruikt de warmtepompboiler stroom om het water te verwarmen. Het warm water wordt dus zonder gas opgewarmd en als u zonnepanelen heeft wordt het systeem echt duurzaam.

Werking warmtepompboiler

De ventilator van de warmtepompboilers zuigt lucht aan. Dit kan omgevingslucht zijn, maar ook lucht van uw mechanische ventilatie. Uit de lucht wordt warmte gehaald voor het zeer efficiënt opwarmen van water.

Warmtepompboilers zijn zeer stil en u bespaart wel tot 75% op uw energiekosten voor het warm water. De Warmtepompboilers van Stiebel Eltron hebben energielabel A.

 • Uitzonderlijk hoog rendement
 • Geschikt voor omgevingslucht, mechanische ventilatie en luchtkanalen
 • Alleen binnentoestel, dus geen buitenunit nodig
 • Werkt in combinatie met zonneboilers
 • Zeer groot warmwatercomfort dankzij een grote hoeveelheid mengwater
 • Tot 65 °C in warmtepompwerking
 • Zeer duurzaam in combinatie met Zonnepanelen

Meer informatie

Solo CV-ketel | ATAG Q51S


Comfort, power en duurzaamheid in één

De Q51S van Atag is een solo ketel en biedt comfort en energiezuinigheid. Deze ketel is zeer geschikt voor situaties waar warm water op een andere manier wordt geleverd.

Energiezuinig

Het rendement op verwarming is van zeer hoog niveau. In combinatie met de ATAG One thermostaat wordt energielabel A+ op centrale verwarming behaald.

 • Laag energieverbruik
 • Blijvend hoog rendement – RVS Warmtewisselaar – gedurende de hele levensduur
 • Energielabel A+ | in combinatie met de ATAG One Slimme Thermostaat

ATAG CV-ketels - Warmtepomp READY


Hybride Warmtepompen gaan in de toekomst een belangrijke rol spelen in de energietransitie.

De geplaatste ATAG CV-ketels voor dit project zijn Warmtepomp READY. Dit wil zeggen dat er later altijd een energiezuinige Hybride Warmtepomp op de CV-ketels is aan te sluiten.

Bij een Hybride Warmtepomp is de CV-ketel een belangrijk onderdeel. De warmtepomp en CV-ketel werken met elkaar samen in dit systeem. Er wordt zo minder aardgas verbruikt.


Op zoek naar een vertrouwd installatiebedrijf voor een nieuwe CV-ketel of (Hybride) Warmtepomp? 

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Wij geven u altijd eerlijk en persoonlijk advies. 

Contact

Technisch zeker. Persoonlijk warm.