fbpx

"Energie besparen en meer comfort door uw vloerverwarming door te spoelen"

Vloerverwarming onderhoud – Friesland

 

Met een vloerverwarming verwarmt u op een lage temperatuur uw woning. De warmte in de kamer(s) is met een vloerverwarming overal constant. Klanten ervaren de warmte van vloerverwarming als zeer prettig.

De vloerverwarming wordt doorgaans verwarmd door middel van een CV-ketel, warmtepomp of zonneboiler. Periodiek vloerverwarming onderhoud is belangrijk. Het onderhoud van uw vloerverwarming heeft verschillende voordelen.

Zo zorgt een goed onderhouden vloerverwarming ervoor de dat de juiste warmteafgifte wordt behaald. Ook zal uw vloerverwarming efficiënter zijn en daardoor energie besparen. Uw vloerverwarming blijft bovendien langer goed waardoor deze minder snel aan vervanging toe zal zijn. Tot slot voorkomt u met periodiek onderhoud storingen en bent u verzekerd van een behaaglijke temperatuur in huis.

 

Vervuilde vloerverwarming

Wij komen steeds vaker tegen dat de vloerverwarming niet meer energiezuinig werkt en de vloer niet meer gelijkmatig verwarmd. Oorzaak is vaak dat de vloerverwarming vervuild is en langzaam verder dichtslibt. Goed vloerverwarming onderhoud voorkomt dit.

 

Oorzaak vervuilde vloerverwarming

Eén van de oorzaken van een vervuilde en verstopte vloerverwarming is de waterkwaliteit in het CV-systeem. In het CV-water zitten ongewenste vaste deeltjes. Deze deeltjes worden ook wel slib genoemd.

Slib komt bijvoorbeeld in het terecht tijdens de aanleg en door het bijvullen van het systeem. Ook lucht (zuurstof) veroorzaken ‘slib’. De vloerverwarmingsbuizen slibben langzaam dicht en verstoppen soms helemaal. Hierdoor wordt de vloer niet meer gelijkmatig warm.

Wanneer uw vloerverwarming spoelen en reinigen

Om uw vloerverwarming optimaal te laten presteren, adviseren wij u om eens in de vier jaar vloerverwarming onderhoud te laten uitvoeren. Dit voorkomt dat uw vloerverwarming verstopt raakt en de vloer niet meer op de juiste temperatuur komt. Wij spoelen uw vloerverwarming met speciale apparatuur. Zo is de installatie snel en gegarandeerd weer schoon.

 

Laat altijd uw vloerverwarming spoelen indien:

  • Uw gasverbruik hoger is dan normaal
  • Uw vloerverwarming wordt niet goed warm of als uw huis niet op temperatuur komt
  • Sommige delen van de vloer koud blijven
  • Uw installatie storingen geeft

Vloerverwarming doorspoelen en reinigen

Wij maken gebruik van speciale spoelcompressor om uw vloerverwarming door te spoelen. Eerst wordt een vloerverwarmingsgroep aangesloten op de speciale spoel unit. Indien nodig wordt reinigingsmiddel toegevoegd. Vervolgens wordt onder hoge druk uw vloerverwarming per groep gereinigd en doorgespoeld.

 

Na het doorspoelen zijn de slangen van de vloerverwarming weer helemaal schoon. Wij regelen vervolgens uw vloerverwarming weer helemaal in. En u geniet vervolgens weer van een energiezuinige vloerverwarming en heerlijke warme vloer.

Voordelen spoelen vloerverwarming:

  • De juiste warmteafgifte wordt continue behaald
  • Energiebesparing
  • Langere levensduur
  • Voorkomen storingen

Vloerverwarming onderhoud: bespaar op energie en verhoog het comfort in uw woning.

Vloerverwarming spoelen door Mensonides uit Harlingen – Friesland

Laat uw vloerverwarming spoelen en reinigen door de vakmensen van Mensonides.

Wij spoelen uw vloerverwarming met speciale spoelpomp door voor een brandschoon resultaat.

 

 

U merkt direct het verschil

U zult het resultaat direct merken door een gelijkmatige warme vloer, meer comfort en een energiezuinige vloerverwarming.

 

 

Spoelen vloerverwarming prijs

De prijs voor het doorspoelen van de vloerverwarming is afhankelijk van het aantal groepen.

Groepen – Vloerverwarming Prijs (€) – Spoelen vloerverwarming
1 groep 150,00
2 groepen 200,00
3 groepen 250,00
4 groepen 300,00
5 groepen 350,00
6 groepen 400,00
7 groepen 450,00
8 groepen 500,00
9 groepen 550,00
10 groepen 600,00

Ga nu direct naar onze webshop voor het aanvragen van het spoelen van uw vloerverwarming.

 

Eerst meer informatie? Neem contact met ons op voor meer informatie over het doorspoelen van uw vloerverwarming of vraag direct een offerte aan.

 

 

Let op: door toenemende drukte nemen wij op dit moment geen nieuwe aanvragen voor het spoelen van vloerverwarming in behandeling.

 

 

Ons werkgebied is Friesland. Wij spoelen vloerverwarmingen onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer.

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.