fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

SCIOS Scope 10 – Friesland

Veiligheidsinspectie van uw elektrisch materieel gericht op het brandrisico, op basis van de NTA 8220.

Bent u opzoek naar een inspectiebedrijf voor het uitvoeren van een Scope 10 keuring? Vraag nu direct een offerte aan bij Mensonides Installatie. Wij voeren Scope 10 keuringen uit in de hele provincie Friesland. 

Offerte Scope 10 aanvragen

 

 

Waarom een  Scope 10 keuring 

U laat een Scope 10 inspectie uitvoeren als u inzicht wilt in de mogelijke oorzaken van brand binnen uw bedrijf. Ook kan uw bedrijfsverzekering u verplichten om de elektrische installatie periodiek te laten keuren en inspecteren. Een elektrisch installatie die niet voldoet aan de wettelijke eisen is namelijk vaak de oorzaak van een brand.

De SCIOS Scope 10, gebaseerd op de NTA 8220, is een methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico’s. De SCOPE 10 keuring brengt de brandveiligheid  en brandrisico’s van de elektrische installaties en daarop aangesloten apparatuur (machines) in kaart. De beoordeling houdt rekening met de wijze waarop de elektrische installatie wordt gebruikt en met de omgeving.

 

Onafhankelijk SCIOS inspectiebedrijf

Mensonides Installatie is een onafhankelijk SCIOS Scope 10 inspectiebedrijf. Wij voeren Scope 10 keuringen uit in de gehele provincie Friesland.

Tijdens de Scope 10 keuring wordt de elektrische installaties gekeurd volgens de vastgestelde veiligheidseisen. De elektrische installatie wordt zowel visueel als door metingen en beproevingen gekeurd. Ook vindt er een  thermografisch onderzoek plaats. Dit wil zeggen dat er warmtebeelden van in de installatie worden vastgelegd. Dankzij de thermografie worden gebreken, gevaren of zwakheden in de elektrische installaties zichtbaar. Daarnaast wordt ook gekeken naar de elektrische veiligheid van risicovolle apparaten en machines. Na de keuring ontvangt u van ons rapportage met de eventuele risico’s.

Mensonides Installatie is SCIOS gecertificeerd en wij zijn bevoegd om de inspectie te registreren in het SCIOS-portaal. Ook vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen en SCIOS-gecertificeerde bedrijven hebben toegang tot het SCIOS-portaal.

 

Vragen over SCIOS Scope 10 keuringen

Voor veel bedrijven is een Scope 10 keuring een nieuwe eis van de verzekeraar. Graag geven wij u hier antwoord op de meeste gestelde vragen.

 

Wat is een SCIOS Scope 10-keuring?
Een scope 10 inspectie is gericht op het voorkomen van brand als gevolg van een falende elektrische installatie. De Scope 10 inspectie is een preventieve maatregel ter voorkoming van brand.

Uw verzekeraar kan u vragen om een SCIOS-keuring SCOPE 10 te laten uit­voeren. Tijdens de inspectie controleert onze inspecteur of uw elektrische installatie (brand)veilig is. Met de elektrische installatie wordt hier bedoelt: alle elektrische onderdelen die bij het gebouw horen. Dus van de groepenkast en stopcontacten tot en met de aangesloten apparaten en machines.

 

 

Waarom moet ik een SCIOS Scope 10-keuring doen?
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 branden bij bedrijven een elektrische oorzaak heeft. Met een betrouwbare elektrische installatie maakt u de kans op schade kleiner.

 

 

Wanneer is een SCIOS Scope 10 keuring nodig?
Of een Scope 10 keuring noodzakelijk is, is afhankelijk van uw verzekering. Vaak is een SCIOS Scope 10-inspectie vereist bij een verzekering van een gebouw, inventaris, voorraden en bedrijfsschade van een totaal verzekerd bedrag van meer dan € 500.000,-.

In uw verzekeringspolis staat welke keuring noodzakelijk is.

 

 

Wat wordt er gekeurd bij een Scope 10 keuring?
Het totale elektrisch materieel wordt gekeurd. Dit bestaat uit de elektrische installaties en elektrische apparaten en/of machines. Daarnaast kijkt de inspecteur ook naar het gebruik en de omgeving van de apparaten en/of machines. De inspectie bestaat uit een visuele inspectie, metingen, beproevingen en een thermografisch onderzoek.

 • Visuele inspectie: beoordeling van de elektrische installatie, groepenkasten, schakelkasten, verdeelinrichtingen en achterliggende installaties.
 • Controle: aangesloten apparatuur, zoals de verlengsnoeren en haspels.
 • Metingen: isolatieweerstanden van elektrische installatie.
 • Testen: op aardlekken van de elektrische installatie.
 • Thermografie: Infraroodopnames van groepenkasten, schakelkasten en verdeelinrichtingen.

 

 

Wat is het verschil tussen en Scope 10 en een Scope 8 keuring?

Bij een Scope 10 keuring ligt de nadruk op brandveiligheid. Bij een Scope 8 inspectie ligt de nadruk op veilig functioneren van de elektrische installatie.

 

Hoe vaak moet ik een SCOPE 10 keuring uitvoeren?
Dit hangt af van uw verzekerings­polis. Afhankelijk van uw verzekeraar dient er iedere 3 of 5 jaar een Scope 10 keuring plaats te vinden.

 

Kennismaking en offerte aanvragen

Neem voor een kennismakingsgesprek of een offerte op maat contact op met Radboud Mensonides via telefoonnummer 0517 -41 26 58 of maak gebruik van ons aanvraagformulier.

Hij vertelt u graag meer over ons bedrijf en de mogelijkheden hoe wij u kunnen helpen met het uitvoeren van een Scope 10 keuring.

Offerte aanvragen

Mensonides Installatie

Wij zijn een betrouwbare technische partner voor het keuren van elektrische installaties. Onze medewerkers zijn deskundig, betrouwbaar en SCIOS gecertificeerd voor SCOPE 10 keuringen.

 

Werkgebied

Wij voeren Scope 10 keuringen uit in de gehele provincie Friesland, zoals in de Friese plaatsen:

Leeuwarden, Drachten, Sneek, Heerenveen, Harlingen, Joure, Wolvega, Franeker, Dokkum, Lemmer, Bolsward, Bergum, Oosterwolde, Gorredijk enz.

 

Persoonlijk contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf met betrekking tot inspecties en keuringen?

Neem contact op met Radboud Mensonides. Hij vertelt u graag meer over ons bedrijf en de mogelijkheden hoe wij u kunnen helpen met een Scope 10 keuring.

Voordelen Mensonides Installatie

 

 • Persoonlijke & eerlijk advies
  Wij denken met u mee over de beste oplossing.
 • Fries bedrijf
  Eerlijk, nuchter en kwaliteit.
 • Duurzaam installatiebedrijf
  Wij helpen uw bedrijf met het verduurzamen van uw installaties
 • Advies op maat
  Wij voorzien u maatwerk advies voor al uw installaties
 • Service- & storingsdienst
  Wij doen er alles aan om een storing aan de installatie spoedig te verhelpen
Technisch zeker. Persoonlijk warm.