fbpx

"MENSONIDES. Technisch zeker. Persoonlijk warm."

Over Mensonides

Mensonides is sinds 1978 hét allround installatiebedrijf uit Harlingen. Wij zijn totaal aanbieder op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek. Met meer dan 40 jaar ervaring zijn wij de installateur in de regio Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek.

 

Geschiedenis

Mensonides heeft een lange en rijke geschiedenis. Zo is het bedrijf ooit begonnen als Firma Haan. In het jaar 1978 is dit door de heer J.L. (Jan) Mensonides overgenomen en is de naam gewijzigd naar Mensonides. Tijdens de beginjaren bestonden de activiteiten aan de ene kant uit witgoed en bruingoed (elektronicawinkel) en aan de andere kant uit  gas- en watertechnische werkzaamheden (installatiebedrijf). Later zijn hier ook de elektrotechnische werkzaamheden toegevoegd.

In het jaar 1992 zijn de elektronicawinkel en het installatiebedrijf gescheiden en zijn ze beide naar een grotere locatie verhuisd. De elektronicawinkel (EP: Mensonides) is tegenwoordig een zelfstandig bedrijf en wordt geleid door Menno Mensonides.

 

Hier en nu

Het installatiebedrijf wordt nu geleid door drie zonen van J.L. (Jan) Mensonides: Niels Mensonides, Jelmer Mensonides en Radboud Mensonides. Met circa 75 medewerkers adviseren, installeren en zorgen wij voor Gas-, Elektro-, Water-, CV-technische installaties en alle andere loodgieterswerkzaamheden. Altijd afgestemd op de wensen van de klant en de nieuwste ontwikkelingen.

Sinds de oprichting in 1978 is er veel ervaring en expertise opgebouwd. Met onze jarenlange ervaring en innovatieve oplossingen bedienen wij met succes zowel particulieren als de zakelijke markt in het noorden van Nederland. Met veel succes leveren projecten op in zowel de utiliteitindustrie en woningbouw.

 

 

Mensonides adviseert.

Uw wensen en situatie worden in kaart gebracht. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend advies op maat.

 

 

Mensonides levert.

Het project wordt dankzij onze expertise uitstekend uitgevoerd en zal zijn voorzien van de meest nieuwste installatietechnieken.

 

 

Mensonides zorgt.

Ook na het advies en de installatie staan wij voor u klaar. Wij zorgen voor (periodiek) onderhoud en reparaties zodat de installatie veilig, rendabel en betrouwbaar functioneert.

Waarom kiezen voor Mensonides

Mensonides is een allround installatiebedrijf dat particulier en projectmatig ingezet kan worden voor de technische dienstverlening in zowel de utiliteit, de industrie- en de woningbouw. Er wordt alleen gewerkt met de beste mensen uit het vak, waardoor jij – als klant zijnde- altijd kunt rekenen op kwaliteit, vakmanschap en een persoonlijke service.

 • Mensonides benadert klanten persoonlijk met een vrijblijvend advies op maat
 • De prijzen die worden gehanteerd zijn altijd scherp en marktconform
 • Omdat Mensonides alleen met vakmannen werkt is technische zekerheid gegarandeerd

Waar kunnen wij u mee helpen?

Vacatures: wij zoeken nieuwe collega's

Wij groeien hard en alle nieuwe uitdagingen op gebied van installeren en verduurzamen pakken wij graag op. En daarom zijn wij op zoek naar de beste mensen op het gebied van installatietechniek.

 

 • Servicemonteur Installatietechniek:

  Jij maakt onze klanten blij met het oplossen van storingen en het in topconditie houden van installaties.

 • CV-ketel Monteur:

  Jij maakt onze klanten blij met het plaatsen van een nieuwe CV-ketels.

 • Elektromonteur:

  Je werkzaamheden bestaan uit zelfstandig installeren en onderhouden van elektrotechnische installatie.

 •  

Technisch zeker. Persoonlijk warm.