fbpx

Ik wil mijn opgewekte zonne-stroom opslaan in een accu

Slimme energie opslag met een thuisaccu voor zonnepanelen

Met een thuisaccu – huisbatterij voor zonnepanelen wordt de opgewekte stroom opgeslagen en gebruikt wanneer u het nodig heeft.

Door gebruik te maken van accu’s wordt het opwekken van zonne-energie nog interessanter. Een thuisaccu geeft u meer vrijheid, u bent minder afhankelijk van energiemaatschappijen en niet afhankelijk van de salderingsregeling.

24 uur duurzame energie met thuisaccu’s 

U maakt 24 uur per dag gebruik van uw eigen opgewekte duurzame groene energie. Ook als de zon niet schijnt. Het teveel aan opgewekte energie wordt opgeslagen en gebruikt u op het moment dat er weinig of geen energie wordt opgewekt door de zonnepanelen. ‘s avonds wordt bijvoorbeekd zo de koelkast en televisie van stroom voorzien.

 

Salderingsregeling in Nederland

Op dit moment is in Nederland de salderingsregeling van toepassing. Dit betekent de zonne-energie die u opwekt, maar niet gebruikt terug levert aan het elektriciteitsnet en gebruikt op het moment dat de zon niet schijnt.

De salderingsregeling zoals wij die nu kennen zal in de toekomst worden aangepast. Het is dus verstandig om hier vast op vooruit te lopen en na te denken over een thuisaccu voor  zonnepanelen. Als de salderingsregeling wordt versoberd zijn thuisaccu’s de oplossing.

Uw voordelen van een thuisaccu voor zonnepanelen

Steeds meer mensen zijn enthousiast over de mogelijkheid om stroom op te slaan.

  • Duurzame opgewekte energie zelf opslaan.
  • Uw eigen stroom als de zon niet schijnt.
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over salderingsregeling.
  • Minder afhankelijk van de energieleverancier.
  • En dankzij de laatste ontwikkelingen hebben de batterijen van nu een lange levensduur en zijn veiliger & voordeliger dan ooit.

Welke thuisaccu moet u kiezen?

De opslagsystemen die wij aanbieden worden op uw behoefte afgestemd. Afhankelijk van uw situatie wordt er samen u een keus gemaakt uit het aanbod.

En verandert uw energievraag door gezinsuitbreiding of de aanschaf van een elektrische auto? Geen probleem de opslagsystemen zijn zeer eenvoudig uit te breiden.

 

Wij werken altijd met gerenommeerde leveranciers. De thuisaccu’s uit ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit en geven tot wel 15 jaar productgarantie. Wij bieden onder andere thuisaccu’s aan van Enphase en  Fronius. In onderstaande video’s wordt u duidelijk de werking van beide systemen uitgelegd.

Wilt advies en een offerte?

Wij adviseren u gratis en vrijblijvend. Laat uw gegevens achter en wij geven u een persoonlijk advies. 

Offerte aanvragen

 

Mensonides is gevestigd in Harlingen. Wij voeren installatiewerkzaamheden uit in heel Friesland.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.