fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Warmtepomppanelen voor het duurzaam opwekken van warmte én stroom 

 

Verwarm uw woning in Friesland duurzaam met PVT-Warmtepomppanelen. De warmtepomppanelen op uw dak zorgen er voor dat uw woning 24 uur per dag duurzaam wordt verwarmd. Ook als de zon niet schijnt. In dit speciale paneel zitten ook zonnepanelen verwerkt. De panelen wekken dus óók duurzaam stroom op.

 

> Zowel voor warmte & elektriciteit 

> 100% gasloos: geen gas meer voor warmte en warm water

> Extra Voordeel door ISDE-Subsidie en BTW Teruggave

> Geluidsarm (geen buitenunit!)

> Wij installeren Warmtepomppanelen in heel Friesland.

> Wij geven u eerlijk advies over de mogelijkheden.

 

Offerte aanvragen

Warmtepomppanelen | Persoonlijk advies.

 

Wilt u uw woning verduurzamen en ook zonder gebruik van aardgas uw woning verwarmen? Dan zijn Warmtepomppanelen op uw dak een zeer duurzame en mooie oplossing.

Wilt u graag uw mogelijkheden, investering en besparing weten? Vraag vandaag nog een offerte aan voor Warmtepomppanelen. Wij geven u eerlijk advies over de mogelijkheden.

 

Contact

Wat zijn PVT-Warmtepomppanelen?

De PVT-Warmtepomppanelen lijken op zonnepanelen. Maar naast dat de warmtepomppanelen stroom opwekken, leveren ze ook warmte om een woning te verwarmen en te voorzien van warm water. Om de warmte van de panelen over te brengen naar het verwarmingssysteem is een warmtepomp nodig.

Het Warmtepomppanelen-systeem bestaat uit:

 • PVT – Warmtepomppanelen
 • Brine (water) / water Warmtepomp
 • Omvormer voor de zonnepanelen

 

De panelen werken als de bron voor de Warmtepomp. De energie uit de panelen wordt gebruikt om de woning te verwarmen en warm water te maken. Er is bij dit systeem dus géén buitenunit of grondboring nodig.

 

Warmte en Stroom

Wij werken met warmtepomppanelen van het merk Triple Solar. Deze PVT-warmtepomppanelen bestaan uit een Thermisch gedeelte (T) en daar bovenop een zonnepaneel (PV – photovoltaisch).

Hierdoor ontstaat de combinatie van een warmtepomp-bron voor warmte en een zonnepaneel voor stroom.

 

Video – Warmtepomppanelen

 

 

Hoe werkt een warmtepomppaneel

Een warmtepomppaneel haalt niet alleen warmte uit direct zonlicht maar ook uit daglicht en buitenlucht. Het rendement van Warmtepomppanelen is daardoor hoger dan een zonneboiler. Een zonneboiler maakt alleen gebruik van direct zonlicht om te verwarmen.

 

Ook warmte als de zon niet schijnt en ’s nachts.

Het PVT-Warmtepomppaneel van Triple Solar wint dus warmte uit daglicht, zonlicht en buitenlucht.

Hierdoor haalt het paneel in combinatie met de warmtepomp ook ‘s nachts gratis warmte uit het paneel. Wel heeft zonlicht een positief effect op het rendement.

Door zonlicht ontstaat een hogere temperatuur. Hierdoor heeft de warmtepomp minder stroom nodig om het water verder op te warmen. Het systeem is daardoor wel zuiniger overdag en in de zomer.

Werking warmtepomp met warmtepomppanelen

Het warmtepomppaneel is gemaakt van aluminium. Door buizen aan de onderkant van het paneel stroomt speciale vloeistof: glycol. De vloeistof glycol neemt de omgevingswarmte vanuit de drie bronnen op en geleidt dit naar de warmtepomp.

De warmte uit de bron – de warmtepomppanelen – is van relatief lage temperatuur. De warmtepomp zet de warmte om in bruikbare hogere warmte voor verwarming en warm tapwater. De warmtepomp gebruikt naast de bron – de warmtepomppanelen – ook elektriciteit om het water op te warmen.

 

Installatie en eisen Warmtepomppanelen

Het plaatsen van de panelen en het installeren van de warmtepomp neemt ongeveer 5 werkdagen in beslag. De panelen worden net als zonnepanelen met een montagesysteem op het dak geplaatst.

Wilt u warmtepomppanelen laten installeren? Uw woning dient wel te voldoen aan een aantal eisen:

 

 • Uitstekende isolatie
  De woning dient goed geïsoleerd te zijn De volgende isolatie maatregelen dienen te zijn genomen: Muurisolatie, Vloerisolatie, Dakisolatie en HR glas.Hoe beter de isolatie, hoe beter het rendement.

 

 • Genoeg ruimte
  De warmtepomp neemt meer ruimte in beslag dan een CV-ketel. Ook dient er uiteraard genoeg ruimte op het dak zijn om de panelen te plaatsen

 

 • Lage Temperatuur verwarming
  Uw woning dient te beschikken over LT verwarming zoals bijvoorbeeld vloerverwarming. Is er geen vloerverwarming aanwezig? Het is ook mogelijk om LT radiatoren te plaatsen om de woning te verwarmen.

 

Wat kosten warmtepomppanelen

Met warmtepomppanelen wordt uw woning 100% gasloos. Het aardgasvrij maken van uw woning wordt gestimuleerd door de overheid. Er is daarom subsidie beschikbaar.

 

ISDE Subsidie

De overheid stimuleert door middel van ISDE subsidie dat particulieren en bedrijven minder gas gaan verbruiken.

Voor de combinatie Warmtepomppanelen en Warmtepomp is ook ISDE Subsidie aan te vragen: ca. €4.200,00

 

 

Netto investering Warmtepomppanelen

Het hele warmtepomppanelen-systeem bestaat uit de volgende

 • PVT – Warmtepomppanelen (warmte en stroom opwekken)
 • Montagesysteem op het dak
 • Leidingwerk panelen – warmtepomp
 • Warmtepomp
 • Omvormer voor de zonnepanelen
 • Installatiewerkzaamheden

 

Met de aftrek van het subsidiebedrag en de BTW Teruggave is de investering het warmtepomppanelen-systeem voor een gemiddelde woning ca. € 35.000 – €40.000

Onze klanten over Mensonides

Afbeeldingen PVT-Warmtepomppanelen en projecten

 

Hieronder vindt u een aantal afbeeldingen van de panelen. Ook een voorbeeld opstelling hoe het hele systeem er op het dak uit ziet en in de technische ruimte.

 

 

 

Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan

Wij helpen u graag bij de keuze van panelen. Laat uw gegevens achter en wij bepalen de zoninstraling op uw huis. U ontvangt een offerte met een zeer nauwkeurige indicatie van de opbrengst en terugverdientijd.

Offerte aanvragen

Ons werkgebied

Ons werkgebied voor het installeren van Warmtepomppanelen is de provincie Friesland.

Wij installeren warmtepomppanelen onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Warmtepomppanelen, laat uw gegevens achter en wij sturen u een offerte op maat. 

 

Offerte aanvragen

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.