Beoordeling door klanten: 8.6/10 ­ 406 beoordelingen

"Ik wil een persoonlijke service en technische zekerheid"

Omvormers voor zonnepanelen

Om de stroom die zonnepanelen opwekken om te zetten naar bruikbare wisselstroom is een omvormer nodig. Een omvormer zorgt er dus voor dat de opgewekte energie geschikt is voor het elektriciteitsnet.

Omvormers zijn dus een zeer belangrijk onderdeel van uw zonnepanelen installatie. Op de markt zijn verschillende soorten beschikbaar. Eigenlijk wordt er onderscheid gemaakt in twee soorten omvormers:

  • String omvormers

 

In onze offerte ziet u altijd duidelijk welke soort omvormer wij u adviseren. Heeft u vragen over deze keuze. Neem contact met ons op en wij geven een toelichting op de keuze. 

De voordelen van Micro-omvormers en Power-optimizers

Normaal gesproken werkt een zonnepanelen-installatie zo sterk als de zwakste schakel. Dit betekent dat een paneel met schaduw of vuil de prestatie van alle in serie geschakelde zonnepanelen bepaalt.

De oplossing hiervoor is gebruik te maken van power optimzers of micro-omvormers. Met Micro omvormers en power optimizers wordt elk zonnepaneel op uw dak afzonderlijk geregeld. Hierdoor geven zonnepanelen nog meer opbrengst.

 

Mico-omvormers

Een micro-omvormer zet de stroom van elk individueel zonnepaneel direct om in bruikbare wisselstroom. Achter elk paneel wordt een micro-omver geplaatst.  Dit is dus direct het grote verschil met traditionele string-omvormersystemen.

Er wordt bij dit systeem ook geen centrale omvormer meer in huis geplaatst.

 

Power-optimizers

Bij een power-optimizer wordt ook elke zonnepaneel individueel geregeld door achter elke paneel een power optimizer te plaatsen. Echter wordt hier nog wel gebruik gemaakt van één centrale omvormer.

 

 

Merken micro-omvormers en power optimizers

Wij werken onder andere met de volgende merken:

  • Enphase – Micro-Omvormer
    • Bij het project ‘Zon op je Huis‘ hebben wij gekozen voor Enphase Micro-omvormers.

 

  • Solar Edge – Power Optimizers

 

Mirco-omvormers: beste prestaties uit elk afzonderlijke paneel

De micro-omvormers en power optimizers halen daarmee de beste prestaties uit elk afzonderlijk zonnepaneel. Dus als er schaduw of een hoop bladeren de prestatie van één paneel belemmeren, heeft dit geen invloed op de andere panelen.

String omvormer

Bij een stringomvormer worden de zonnepanelen in een serie aan elkaar gekoppeld. Er wordt dus gebruik gemaakt van één omvormer voor de hele zonnepanelen installatie.

Stringomvormers worden vooral toegepast wanneer de zonnepanelen allemaal dezelfde dakoriëntatie hebben en er weinig tot geen last is van schaduw.

 

Merken string-omvormers

Wij werken onder andere met de volgende merken stringomvormers.

  • SMA
  • Fronuis
  • Omnik

 

Advies op maat

Wij helpen u graag persoonlijk bij de keuze van de beste zonnepanelen met omvormer. 

Wij brengen uw situatie en vooraf duidelijk in kaart en wij komen langs voor een opname bij u thuis. 

Advies op maat

Technisch zeker. Persoonlijk warm.