"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Zonnepanelen voor een klein dak – klein dakoppervlak

 

Ook als u maar een klein dakoppervlak ter beschikking heeft, hebben zonnepanelen zeker nut.

De ontwikkelingen staan niet stil en zonnepanelen worden steeds efficiënter en leveren steeds meer stroom op. Hierdoor wordt het steeds interessanter om zonnepanelen te plaatsen. Ook als u maar de beschikking heeft over een klein dak. Hieronder laten wij u een aantal oplossingen zien voor zonnepanelen op kleine daken.

Woning in Friesland met klein dak oppervlakte

Heeft uw woning in Friesland maar een klein dakoppervlakte? Of wilt u zonnepanelen plaatsen op uw garage? En u wilt wel maximaal besparen op uw energierekening?

 

Geen probleem!

Er zijn diverse opties om het maximale rendement uit een klein dak te halen.

 

 

Premium – Hoog rendement – Zonnepanelen

Bij een klein dakoppervlak is het verstandig om voor een Premium – Hoog Rendement – zonnepaneel te kiezen. Premium Zonnepanelen hebben een zeer hoog rendement  en hebben per paneel wel een vermogen tot 400 Wp. 

In combinatie met Micro-Omvormers bieden ze u een zeer hoge opbrengst.

Grote zonnepanelen – meer vermogen

Een andere optie is om te kiezen voor grote zonnepanelen. Normaal hebben zonnepanelen een afmeting van 1,65 bij 1,00 meter.

 

Grote zonnepanelen met extra vermogen hebben een grotere afmeting. Deze zonnepanelen bieden wel meer vermogen tot  wel 400 Wp.

Afmeting grote zonnepanelen:  2,00 bij 1,00 meter.

 

Een voorbeeld van grote zonnepanelen met een hoog vermogen, zijn de zonnepanelen van LG: NeON® 2 BiFacial (72cellen)

 

Oost – West opstelling – Zonnepanelen op plat dak

Heeft u een plat dak met beperkt dak oppervlakte? Een Oost – West opstelling kan dat een goede oplossing zijn. Hiermee wordt het maximale uit het dakoppervlak gehaald.

Omdat bij een zuid opstelling altijd ruimte tussen de rijen moet worden vrijgehouden. Neemt een Zuid-opstelling relatief veel ruimte in beslag.

Met een Oost – West opstelling kan wel tot 25% – 30% meer zonnepanelen geplaatst worden. De zonnepanelen worden in een Oost-West opstelling  tegen elkaar gezet.

 

 

Wij installeren Premium Zonnepanelen met een Hoog Vermogen in heel Friesland.

Heeft u een klein dak oppervlak? Laat u dan goed informeren naar de mogelijkheden. Wij geven u altijd eerlijk en vrijblijvend advies. 

Ons werkgebied voor het installeren van Premium Zonnepanelen, grote Zonnepanelen en Oost-West opstelling is Friesland.

 

Advies op maat

 

Wij installeren zonnepanelen onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer. 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.