fbpx

"Ik wil mijn huis verwarmen door middel van radiatoren"

Radiatoren plaatsen – Friesland

Radiatoren zijn nog steeds de meest gebruikte manier om een woning te verwarmen. Radiatoren geven warmte af aan de omgeving zodat deze ruimtes snel warm worden.

Radiatoren zijn er in heel veel soorten en maten. Mensonides installeert de best passende radiatoren in uw woning in Friesland.

Meer informatie over de mogelijkheden voor het laten plaatsen van een radiator in Friesland leest u op deze pagina.

Type radiatoren

Wij bieden onze klanten in Friesland een ruim assortiment radiatoren. De meest voorkomende radiatoren zijn:

 

 • Horizontale radiator.
  De meest gangbare radiator. In woon- en slaapkamers worden veelal horizontale radiatoren geplaatst.

 

 • Verticale radiator.
  Op een smalle muur in de woonkamer kan een verticale radiator uitkomst bieden.

 

 • Handdoek radiator.
  De handdoek radiator wordt voornamelijk geplaatst in badkamers, ideaal om – zoals de naam al zegt – de handdoek aan op te hangen.

 

 • Vrijstaande radiator.
  Worden bevestigd op de vloer in plaats van de aan de muur.

 

 • Design radiator.
  Tegenwoordig hebben radiatoren ook een mooi design, strakke uitstraling en worden netjes afgewerkt waardoor het een mooi onderdeel wordt van de woonkamer.

 

 • Lage temperatuur radiator
  De lage temperatuur radiator is zeer effectief en energiezuinig. De aanvoertemperatuur van het water heeft een lagere temperatuur ongeveer 30 °C. – 55°C.

 

Nieuwe radiator plaatsen – radiator vervangen in Friesland

Geven uw huidige radiatoren niet meer genoeg warmte af? Is door een verbouwing een ruimte die verwarmd moet worden groter geworden? Dan is het noodzakelijk om radiatoren te vervangen of bij te plaatsen.

 

Wij bieden u een assotriment van hoge kwaliteit radiatoren. Wij leveren onder andere de merken Jaga,  Vasco, Thermrad en Radson. Het vervangen van een radiator doet u niet elke dag, dus Mensonides adviseert en helpt u bij deze klus.

 

Wij brengen in kaart welke radiator in uw ruimte het beste past qua vermogen. Hierbij rekeninghoudend met de uitstraling. Daarnaast adviseren wij u of het ook noodzakelijk is om de radiatorkraan, thermostaatkraan en voetventiel te vervangen.

Welke radiator heeft u nodig?

De juiste keuze voor een radiator is hangt van vele factoren af. Neem contact op met onze verwarmingsadviseur, hij geeft u eerlijk advies over radiatoren. Onze verwarmingsadviseur houdt rekening met de volgende punten:

 

 • Inhoud ruimte.
  De inhoud van de ruimte is het meest essentiële punt bij het kiezen van de juiste radiator. Een juiste capaciteit zorgt er voor dat u niet te veel stookkosten betaalt.

 

 • Aanvoer temperatuur CV-ketel.
  Ook de aanvoertemperatuur van de CV-ketel heeft invloed op de keuze. Is de aanvoertemperatuur 90, 75, 60 of <50 graden? Indien de aanvoertemperatuur zeer laag is, raden wij speciale lage temperatuur radiatoren aan.

 

 • Isolatie.
  Is uw woning goed geïsoleerd? Woningen die goed geïsoleerd zijn werken ook met radiatoren met een lager vermogen.

 

 • Persoonlijke wensen.
  Wat zijn uw persoonlijke wensen? Klassiek ontwerp, strak design, specifieke kleur, smal, hoog. Wij laten u graag de mogelijkheden zien.Bekijk hier de brochure van het merk Thermrad.

 

Radiatorkraan – Thermostaatkraan – EvoHome

Met een thermostaatkraan op uw radiator kunt u de temperatuur in verschillende ruimtes beter regelen. Met een thermostatische kraan voor een radiator wordt de warmteafgifte individueel gestuurd en geregeld. Zo kunt u elke (bad)kamer op de gewenste temperatuur instellen.

Het helpt u bij het regelen van de warmteafgifte van het verwarmingssysteem.

 

Slimme thermostaat – EvoHome

Een slimme thermostaatknop is een digitale thermostatische kraan en via een app te besturen. Een goed voorbeeld van slimme thermostaten is het EVO Home systeem van Honeywell.

Met EvoHome regelt u eenvoudig de temperatuur per ruimte in uw woning.

 • Meer comfort: u regelt de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk.
 • Meer controle: evohome regelt u alles via uw smartphone of tablet.
 • Minder energie: controle over waar en wanneer u uw huis verwarmt.
 • GoogleHome: aan te sluiten op GoogleHome.

 

Demonstratie: probeer het zelf met de simulator van evoHome.

>> Meer informatie slimme thermostaat – evo home? Download de brochure.

 

Ik wil graag een vrijblijvende offerte ontvangen

De verwarmingsspecialist van Mensonides stelt graag een vrijblijvende offerte voor u op. Laat uw contactgegevens hieronder achter of neem direct contact met ons op. Uw wensen en situatie worden in kaart gebracht.

 

Offerte aanvragen

Werkgebied Friesland

Ons werkgebied voor het installeren, plaatsen en vervangen van radiatoren is de provincie Friesland.

Wij installeren radiatoren onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer.

 

 

Advies radiator – Friesland?

De verwarmingsspecialist van Mensonides helpt u verder.

Wilt u advies over radiatoren of de mogelijkheden weten voor een specifiek model en kleur radiator? Neem contact met ons op. Wij informeren uw vrijblijvend over de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Technisch zeker. Persoonlijk warm.