Beoordeling door klanten: 8.6/10 ­ 406 beoordelingen

"Ik wil mijn verwarming op afstand kunnen bedienen"

Mensonides laat jou genieten van een (slimme) thermostaat

(Slimme) thermostaat

Voor iedere warmte-installatie heeft Mensonides een passende thermostaat. Tegenwoordig zijn de thermostaten, net als mobiele telefoons, slim. Zo kan je de verwarming op afstand regelen via de computer, tablet of smartphone. Ideaal als je een dag hebt gewerkt, een dag op pad bent geweest of net terugkomt van vakantie… Je zet de verwarming met één druk op de knop op de gewenste temperatuur en je komt thuis in een lekker warm huis.

Daarnaast zijn er thermostaten waarbij je de temperatuur per zone kunt regelen. Hierbij kun je denken aan de slaapkamer die je op 19 graden wilt hebben en de woonkamer op 21 graden en de werkkamer op 20 graden.

De verschillende typen thermostaten behoren ook bij geselecteerde verwarmingsinstallaties. Zo kan je een slimme ATAG One thermostaat alleen gebruiken als je een ATAG cv-ketel hebt. Een systeem met zoneregeling van Evohome kan je bijvoorbeeld op iedere cv-ketel die met het aan/uit principe of OpenTherm werkt gebruiken. Dit systeem werkt bijvoorbeeld ook op warmtepompen, stads- of vloerverwarming.

Heb jij een ATAG One thermostaat in huis? Dan kan je hier de handleiding downloaden.

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

De medewerkers van Mensonides stellen graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de klantenservice. Jouw wensen en situatie worden besproken en van daaruit kan de expert een offerte voor je opstellen.

Offerte aanvragen

Voordelen slimme thermostaat

  • Je kan op afstand de temperatuur regelen, waardoor je altijd in een warm huis thuiskomt;
  • Sommige thermostaten leren jouw dag- en nachtritme kennen met behulp van sensoren;
  • Verwarmingsuren van te voren instellen door tijdvakken aan te geven;
  • Je hebt een realtime inzicht in het gas/energieverbruik;
  • De thermostaat is gemakkelijk te bedienen;
  • Door bijvoorbeeld zoneregeling kan je besparen op de energiekosten.

Werking slimme thermostaat?

Iedere cv-ketel beschikt over een aan/uit functie. Bij een ‘gewone’ kamerthermostaat geef je een temperatuur aan van bijvoorbeeld 21 graden. Op het moment dat het kouder is dan 21 graden gaat de cv-ketel op volle kracht stoken. Een moderne ketel daarentegen heeft een modulerende functie. Deze cv-ketels vragen aan de thermostaat hoe warm het in huis moet zijn en berekent aan de aan de hand uit hoeveel vermogen de cv-ketel moet gaan gebruiken en op welk moment dat moet gaan gebeuren zodat de juiste temperatuur in huis wordt bereikt.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.