fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Waarom een waterontharder ook voor u interessant is.

Ten eerste willen wij vooropstellen dat hard water is niet slecht is voor uw gezondheid. Hard water brengt echter wel wat nadelen met zich mee. Door hard water ontstaat kalkaanslag in uw keuken, badkamer en huishoudelijke apparaten. Kalkaanslag ontstaat op de douchekop, kranen, douche, douchedeur, tegels enz.

Ook in uw wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat ontstaat kalkaanslag. Door deze kalkaanslag werken deze apparaten minder goed, geven vaker een storing en  levensduur wordt verkort.

 

 

De voordelen waterontharder op een rijtje

Het plaatsen van een waterontharder kent vele voordelen. De hoofdredenen om een waterontharder te plaatsen zijn:

 • 100% kalkvrij water – dus geen kalkaanslag in uw keuken, badkamer en huishoudelijke apparaten
 • Zacht water – smaakt beter en is beter voor uw huid

 

Maar er zijn nog veel meer redenen om te kiezen voor een waterontharder. Wij zetten graag voor u de voordelen waterontharder op een rijtje. Heeft u nog vragen neem dan contact met ons op.

>> Alle voordelen van een waterontharder in uw woning

 

 • 100% kalkvrij water – Geen last van kalkaanslag in uw badkamer en keuken

 

 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt zelfs!

 

 • Problemen met keramische kranen zijn verleden tijd

 

 • Minder storingen en langere levensduur van huishoudelijke apparaten, CV-ketel, boiler en zonneboiler

 

 • Uw vaat gaat meer glanzen en kalkaanslag op uw borden en bestek zijn verleden tijd

 

 • Heerlijke zachte huid na bad of douche

 

 • Voorkomt huidproblemen en huidirritaties zoals eczeem

 

 • Uw kleding gaat langer mee en verkleurt minder

 

 • Besparen op uw (energie)rekening door:
  • geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, dus geen rendementsverlies
  • Uw kleding, handdoeken en textiel slijt minder door zacht water
  • Minder zeep en wasmiddel nodig

Geen last van kalkaanslag – 100% kalkvrij water

Met een waterontharder heeft u geen last meer van kalkaanslag.

 

Kalkvrije badkamer:
douche – bad – wastafel – kranen 100% kalkvrij

Met een waterontharder is en blijft uw douche voortaan 100% kalkvrij. Bestaande kalkaanslag verdwijnt zelfs zonder te poetsen. Een groot voordeel is dat u uw douche niet meer hoeft na te drogen. De tegels, voegen en douchedeur worden niet meer dof.  Uw douche is altijd fris en schoon zonder na te drogen.

Dit geldt ook voor het overige sanitair in uw badkamer zoals kranen, wastafel, bad en toilet.

 

 

Kalkvrije keuken:
uw (kokend) waterkraan en wasbak 100% kalkvrij

Met een waterontharder is en blijft uw keuken voortaan 100% kalkvrij. Bestaande kalkaanslag op in uw wasbak en kraan verdwijnt zelfs zonder te poetsen. Ook kalkstrepen en kalkspetters in uw keuken behoren tot het verleden.

 

> >>Uw keuken, badkamer en sanitair blijft als nieuw!

Langere levensduur huishoudelijke apparaten en zonneboiler

Waar (warm) water is daar ontstaat kalkaanslag. Kalk doet uw huishoudelijke apparaten zoals wasmachine en vaatwasser niet goed. Kalk zet zich af op het verwarmingselement en andere delen.

 

Wasmachine en vaatwasser

Bij gebruik van kalkvrij water gaat uw wasmachine en vaatwasser een stuk langer mee. De kans op storingen is een stuk kleiner. En met een waterontharder hoeft u nooit meer uw wasmachine en vaatwasser te ontkalken. En is het lang geleden dat u uw wasmachine en vaatwasser heeft ontkalkt? Geen probleem! Het zachte water alle bestaande kalk in uw vaatwasser en wasmachine oplossen. Bovendien is kalkvrij water beter voor uw kleding en vaat.

Met een waterontharder hoeft u de wasmachine en vaatwasser nooit meer te ontkalken.

 

 

Waterkoker, kokend waterkraan, koffiezetapparaat

Uw kokend waterkraan, waterkoker en koffiezetapparaat zijn voortaan 100% kalkvrij met een waterontharder in uw woning. Voordeel hiervan is dat u deze apparaten nooit meer hoeft te ontkalken. De levensduur wordt verlengd. En uw kopje thee en koffie is ook nog eens smaakvoller.

Hoe zachter het water, hoe smaakvoller uw koffie en thee.

 

 

Zonneboiler – boiler

Kalkaanslag in uw zonneboiler leidt niet alleen tot storingen. Wist u wel dat het rendement van een zonneboiler daalt door de vorming van kalkaanslag.

Wilt u echt energie gaan besparen dan is een waterontharder een must.

Heeft u een zonneboiler? Dan raden wij u het aanschaf van een waterontharder sterk aan.

Zacht water

 

Huid en Haar

Uw huid zal door het gebruik van kalkvrij water veel zachter aanvoelen. Ook vermindert kalkvrij water in veel gevallen huidproblemen zoals eczeem.

Er is geen 100% garantie maar patiënten met een droge huid, jeuk en eczeem merken in veel gevallen vooruitgang bij het gebruik van zacht water. Er zijn voorbeelden bekend waarbij huidproblemen zoals eczeem helemaal tot het verleden behoren.

 

 

Smaakvoller

Hoe zachter het water, hoe smaakvoller het water. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor limonade die u maakt van kraanwater. Geen kalkresten meer in het water zorgt voor pure watersmaak en dat proeft u terug in het kraanwater dat u drinkt en bijvoorbeeld de limonade die u ervan maakt.

Maar ook in een kopje thee en koffie is smaakvoller.

 

 

Kleding en textiel

Door met zacht water te wassen komt uw kleding, handdoeken enz. zacht, schoon en zonder vlekken uit de wasmachine. Doordat er geen kalkrestjes op uw kleding zitten voelt de kleding heerlijk zacht aan. En vlekken worden sneller en makkelijker verwijderd in zacht water. Ook blijft uw kleding langer mooi en zullen kleuren minder vervagen.

Een bijkomend voordeel is dat u toe kunt met de helft van het wasmiddel. In zacht en kalkvrij water werkt het wasmiddel beter.

Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan

 

Wij helpen u graag bij de keuze van een Waterontharder. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Uw wensen en situatie worden altijd eerst besproken en van daaruit stelt onze waterontharder expert een offerte met scherpe prijs op.

Wij plaatsen waterontharders in heel Friesland, zoals in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer.

Offerte aanvragen

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.