Duurzame energie groeit met maar liefst 13 procent in 2019

De hoeveelheid duurzaam opgewekte energie groeide in 2019 met 13 procent. Zonne-energie en biomassa zijn de belangrijkste pijlers onder de groei. De productie uit windmolens op zee en land groeide 4 procent.

De totale productie van duurzame energie komt daarmee uit op ongeveer 8,6 procent. In 2018 was dat 7,4 procent.

 

 

2 miljoen huishoudens

Zonne-energie groeide procentueel het hardst. De combinatie van meer panelen en een zonnig jaar zorgde ervoor dat 46% meer zonne-energie werd opgewekt. De panelen produceerden ruim 4 procent van alle elektriciteit in Nederland. Dat is voldoende voor het stroomverbruik van bijna 2 miljoen huishoudens.

 

 

Ruim 1,7 gigawattpiek zonnepanelen via SDE+ in 2019

Uit cijfers van CertiQ blijkt dat er via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) afgelopen kalenderjaar 1.702 megawattpiek zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

In de maand november is een recordvermogen aan PV-projecten met SDE+-subsidie opgeleverd. In november werden door CertiQ 382 PV-projecten geregistreerd, met een totaalvermogen van 409,9 megawattpiek .

 

 

Ook zonnepanelen op uw dak?

Wij geven zowel particulieren en zakelijke klanten persoonlijk advies.

Vraag nu een offerte aan voor zonnepanelen. Liever direct persoonlijk advies? Plan direct online een afspraak met onze zonnepanelenadviseur. 

Offerte aanvragen