fbpx

Omschrijving


Bij een particulieren klant in Heerenveen hebben wij 18 zonnepanelen in combinatie met micro-omvormers geplaatst. De zonnepanelen hebben een oriëntatie van zuid-west.

Deze klant heeft gekozen voor 18 zonnepanelen in verband met de aanwezigheid van een sauna. Omdat een sauna redelijk veel stroom verbruikt is het wel van belang dat er genoeg zonnepanelen zijn om de sauna van stroom te voorzien.

 

Foto's voorbereiding


Micro omvormers


Deze klant heeft bewust gekozen voor zonnepanelen in combinatie met Micro-omvormers omdat er bomen in de straat staan die zorgen voor schaduw op het dak. Met Micro-Omvormers werken  zonnepanelen onafhankelijk van elkaar. Bij zonnepanelen met micro-omvormers heeft de opbrengst van een  zonnepaneel in de schaduw geen invloed op de opbrengst van de andere panelen. Elk paneel levert zo de maximale opbrengst.

Daarnaast wilde deze klant het meest brandveilige zonnepanelensysteem op het dak hebben en doordat er met micro-omvormers geen gelijkstroomkabels met hoge spanning over het dak en door het huis lopen, is er geen kans op een vlamboog en is het brandrisico extreem laag. Traditionele omvormers werken met gelijkstroom en zeer hoge spanning. Bij storing of een defect kan gelijkstroom een gevaarlijke vlamboog geven.

Projectgegevens


 

  Aantal zonnepanelen:  18

 Vermogen paneel: 410 Wp.

  Totaal vermogen: 7.380 Wp.

  Opbrengst 1e jaar: ca. 6.200 kWh.

 

Installatiematerialen


Bij dit project hebben wij gebruik gemaakt van de volgende installatiematerialen:

 

Zonnepanelen

  • Merk: DENIM
  • Type:  Glas Glas – U M3 – 410 WP – BTG – 108H – Bifacial Half Cut
  • Vermogen: 410 Wp.
  • Frame kleur: Black

 

 

Omvormer

  • Merk: Enphase
  • Type omvormer: Micoro omvormer – IQ7A

 

 

Montage materiaal – Montage systeem

  • Merk: ESDEC
  • Type: Clickfit EVO

 

Video - klant aan het woord


Zonnepanelen


Foto's montagemateriaal


Foto's voorbereiding


LegplanWilt u ook uw woningen verduurzamen met zonnepanelen?

Kies net als deze klant uit Heerenveen voor zonnepanelen van Mensonides Installatie. Wij geven u eerlijk en vrijblijvend advies over de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen.

Offerte aanvragen

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.
X