fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Mensonides, duurzaamheid, verantwoord ondernemen en maatschappelijk betrokken kunnen in één adem genoemd worden. Mensonides heeft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) diep in de wortels van de bedrijfsstructuur geworven.

 

Dit houdt in dat Mensonides zich verantwoordelijk voelt voor de gevolgen van bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Hierdoor wordt er ingespeeld op de drie P’s: people, planet en profit.

People

Zorg voor mensen begint bij jezelf. Daarom is er bij Mensonides veel aandacht voor de medewerkers. Ten eerste wordt ervoor gezorgd dat ze veilig en verantwoord aan het werk kunnen. En daarnaast worden ze gestimuleerd om zichzelf te ontplooien en verder te ontwikkelen door middel van opleidingen, cursussen en informatiebijeenkomsten.

 

Maar het houdt niet op bij zorg voor jezelf en de werknemers. Tijdens een service- en onderhoudsbeurt bij jou thuis zorgt Mensonides ervoor dat de ketel zo zuinig mogelijk staat afgesteld en wordt je geadviseerd over duurzame producten zoals zonnepanelen, slimme thermostaten, zuinige cv-ketels, isolatieopties en het reinigen van ventilatiesystemen. Op deze manier probeert Mensonides niet alleen zelf duurzaam te zijn, maar ook de medemens erin te stimuleren en te helpen om de energiekosten te verlagen.

 

Planet

Mensonides heeft hoge ambities in duurzaamheid. En een duurzame samenleving kan bereikt worden door zelf het juiste voorbeeld te geven. Daarom zorgt Mensonides ervoor dat de computers en lichten op kantoor uit gaan als ze niet worden gebruikt, rijden de monteurs de meest efficiënte route en nemen ze direct alle benodigdheden mee zodat ze niet op en neer hoeven te rijden én wordt er samengewerkt met leveranciers die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan.

 

Daarnaast worden duurzame projecten zoals Zonnepark Harlingen gestimuleerd en werkt Mensonides hier graag aan mee. Bovendien worden alle onderdelen van apparatuur gerecycled. Alle apparaten worden uit elkaar gehaald en per onderdeel gesorteerd zodat het milieuvriendelijk kan worden afgebroken of kan worden hergebruikt.

 

Profit

Zonder profit zou er geen Mensonides zijn. Het kan de belangrijkste factor genoemd worden. Bij Mensonides wordt de profit behaald door middel van een achterliggende gedachtegang die maatschappelijk verantwoord is. Zo wordt ervoor gezorgd dat de continuïteit van de opdrachten in stand worden gehouden door kwalitatieve en verantwoorde oplossingen te bieden aan de opdrachtgevers.

 

Als er uitstekend werk geleverd is – op een duurzame manier -, dan blijven de opdrachtgevers terugkomen. Het werk wordt op een milieuvriendelijke manier afgeleverd. Daarnaast wordt er goed gezorgd voor de medewerkers en de afnemers van het product. Een betere combinatie van de drie P’s is niet te krijgen.

Persoonlijk warm

Mensonides staat dicht bij de mensen, vandaar de slogan: MENSONIDES. Technisch zeker. Persoonlijk warm.

Mensonides is maatschappelijk betrokken en houdt van interactie met de mensen. Zo worden diverse regionale en lokale initiatieven ondersteund en sponsort Mensonides sportverenigingen, evenementen en duurzame projecten.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.