fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Financieringsmogelijkheden duurzaam wonen

Een duurzame investering (zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler) kan een behoorlijke uitgave zijn. Er bestaan verschillende mogelijkheden om uw duurzame investering te financieren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Aan u de keus welke financiering het best past bij uw huidige situatie.

 

Investeren met eigen geld

Heeft u geld op uw spaarrekening staan en verwacht u dit in de toekomst niet direct nodig te hebben? Dan is investeren met spaargeld voor zeer interessant. Ook omdat de rente voor sparen op het moment erg laag is.

Investeren met een hypotheek

Een duurzame investering kunt u vaak onderbrengen in de hypotheek. Het gunstige hiervan is dat u profiteert van de hypotheekrenteaftrek. Deze aftrek geldt ook over uw duurzame investering.

Doordat uw energierekening door de duurzame investering vaak direct lager is, kunt u hiermee een deel van de extra hypotheek betalen.

 

Meer informatie? Informeer naar de mogelijkheden bij uw bank of hypotheekadviseur.

Investeren met een groene lening

Het is ook mogelijk een groene lening af te sluiten voor een uw duurzame investering. De voordelen van een groene lening zijn: rentepercentages zijn extra aantrekkelijk, de lening heeft een korte looptijd en de rente van de groene lening is fiscaal aftrekbaar.

Voorbeeld groene lening via Nationaal Energiebespaarfonds:

 

Hoofdsom Bruto maandlast Looptijd in maanden en aantal termijnen Rente Totale kosten lening Jaarlijks

kostenpercentage

€ 10.000 € 93,37 120 2,3% € 11.204,40 2,3%

 

Doordat uw energierekening door de duurzame investering vaak direct lager is, kunt u hiermee een deel van de lening betalen.

 

Meer informatie? Informeer bij uw bank of kijk voor meer informatie en voorwaarden bij de volgende aanbieders:

 

 

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.