fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Subsidie voor warmtepompen – ISDE 

Met een een warmtepomp verwarmd u duurzamer uw woning. Een warmtepomp verwarmd uw woning met behulp van een warmtewisselaar en gebruikt hiervoor als bron lucht, bodem of grondwater.

 

Welke warmtepompen komen in aanmerking voor subsidie?
Een warmtepomp komt in aanmerking voor ISDE subsidie (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie) als de warmtepomp voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel
  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp of een water-waterwarmtepomp.
    Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten
  • Het ruimteverwarmingstoestel heeft een vermogen van ten hoogste 70 kW
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie
  • De warmtepomp wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur

Warmtepompen lijst en subsidiebedrag

Door de overheid is een lijst met warmtepompen opgesteld die in aanmerking komen voor ISDE Subsidie.

Aangezien de ontwikkelingen snel gaan en er steeds meer warmtepompen worden geïntroduceerd, wordt deze lijst continu aangevuld met nieuwe merken en types.

 

Subsidie warmtepompen: € 1.000,00 – € 3.000,00.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort warmtepomp en de energieprestatie. Het subsidie bedrag voor warmtepompen ligt tussen € 1.000,00 – € 3.000,00.

Gewijzigde voorwaarden ISDE Subsidie per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 zijn er een aantal wijzigingen op het gebied van de ISDE Subsidie warmtepompen.

 

 

Warmtepompen

De subsidiebedragen voor warmtepompen zijn vooral gebaseerd op het thermische vermogen van de warmtepompen. In het thermische vermogen van de warmtepompen is in sommige gevallen ook een gedeelte niet-hernieuwbaar vermogen meegenomen.

Per 1 februari 2018 telt dit niet-hernieuwbare gedeelte niet meer mee voor het vermogen waarop het subsidiebedrag is gebaseerd. Hierdoor is voor een aantal lucht-waterwarmtepompen het subsidiebedrag lager.

 

 

Mensonides is uw deskundige installateur warmtepompen

Vanaf 1 januari 2018 moet u als aanvrager van ISDE Subsidie een bewijs aanleveren dat de warmtepomp geïnstalleerd is door een deskundig installateur. Mensonides is een erkend installatiebedrijf. Wij vragen voor u de subsidie aan.

Downloads

Download hier de laatste versie van de lijst van warmtepompen die in aanmerking komen voor ISDE subsidie.

> ISDE Apparatenlijst Warmtepompen

Advies, offerte en meer informatie

Wilt u meer informatie over uw mogelijkheden voor het plaatsen van een warmtepomp en het aanvragen van subsidie? Neem contact met ons op. Wij geven u eerlijk advies over de mogelijkheden om een warmtepomp te installeren. Vraag nu een offerte aan. 

 

T. 0517 – 41 26 58

Contact

 

Ons werkgebied voor het installeren van warmtepompen is de provincie Friesland. Wij installeren warmtepompen onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer. 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.