fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Subsidie voor zonneboilers – ISDE 

Een zonneboiler is eigenlijk warmwaterboiler aangesloten op een zonnecollector. De zonnecollector zet het zonlicht om in warmte. Hiermee wordt vervolgens het water in de waterboiler verwarmd .

 

Welke zonneboilers komen in aanmerking voor subsidie?
Een zonneboiler komt in aanmerking voor ISDE subsidie (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie) als de zonneboiler voldoet aan de volgende voorwaarden:

 

  • De zonneboiler heeft een totale apertuur oppervlakte van ten hoogste 200 m2
  • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warmtapwater
  • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie
  • De zonneboiler wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur

Zonneboiler lijst en subsidiebedrag

Door de overheid heeft een lijst opgesteld met zonneboilers die in aanmerking komen voor ISDE Subsidie.

Aangezien de ontwikkelingen snel gaan en er steeds meer zonneboilers worden geïntroduceerd, wordt deze lijst continu aangevuld met nieuwe merken en types.

 

Subsidie zonneboilers: € 500,00 – € 2.700,00.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort zonneboiler en de energieprestatie. Het subsidie bedrag voor zonneboilers ligt tussen € 500,00 – € 2.700,00.

Gewijzigde voorwaarden ISDE Subsidie per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 zijn er een aantal wijzigingen op het gebied van de ISDE Subsidie zonneboilers.

 

 

Zonneboiler

Per 1 januari 2018 is het subsidiebedrag voor zonneboilers met een apertuuroppervlakte van ten hoogste 10 m2 verlaagd van 75 cent per kWh naar 68 cent per kWh.

Voor zonneboilers met een apertuuroppervlakte van meer dan 10 m2 wordt een nieuwe factor geïntroduceerd in de berekenmethode: de instralingshoekmodifier. Hierdoor verhouden de subsidiebedragen voor zonneboilers op basis van vlakke-plaatcollectoren en op basis van vacuümbuiscollectoren zich beter tot elkaar.

 

 

Mensonides is uw deskundige installateur zonneboiler

Vanaf 1 januari 2018 moet u als aanvrager van ISDE Subsidie een bewijs aanleveren dat de zonneboiler geïnstalleerd is door een deskundig installateur. Mensonides is een erkend installatiebedrijf. Wij vragen voor u de subsidie aan.

Downloads

Download hier de laatste versie van de lijst van zonneboiler die in aanmerking komen voor ISDE subsidie.

> ISDE Apparatenlijst zonneboiler

 

Advies, offerte en meer informatie

Wilt u meer informatie over uw mogelijkheden voor het plaatsen van een zonneboiler en het aanvragen van subsidie? Neem contact met ons op. Wij geven u eerlijk advies over de mogelijkheden om een zonneboiler te installeren. Vraag nu een offerte aan. 

 

T. 0517 – 41 26 58

Contact

 

Ons werkgebied voor het installeren van een zonneboiler is de provincie Friesland. Wij installeren zonneboilers onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer. 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.