Sitcom “Romte” bij Mensonides Installatie

De voorstelling Romte speelt vanaf oktober ‘22 op verschillende bedrijfslocaties in Friesland die een link hebben met het thema wonen. De voorstelling wordt onder andere gespeeld bij Mensonides Installatie in Harlingen, Bakker Konstruktiewerken in Workum, Friso Bouwgroep in Sneek en in Leeuwarden,  Jorritsma Bouw in Bolsward en Bouwbedrijf Van Marrum in Franeker.

 

Romte” bij Mensonides Installatie

Op woensdag 16 november is de voorstelling Romte van Tryater gespeeld bij Mensonides Installatie. De voorstelling heeft plaats gevonden  in de nieuwe loods van Mensonides Installatie aan de Hermesweg in Harlingen. 

 

 

 

 

 

Meer informatie over Romte

De locatievoorstelling Romte toert van 7 oktober tot en met 17 december door de provincie en wordt voornamelijk opgevoerd in werkplaatsen van bouwbedrijven.

De voorstelling Romte is een sitcom over wonen. De voorstelling met acteurs Beppe Costa, Marjolein Ley, Lourens van den Akker en Pleun de Roode speelt op meerdere bijzondere locaties in Friesland. Alle locaties hebben een link met het thema wonen. Deze komische en kritische voorstelling is op woensdag 16 november te zien in Harlingen bij Mensonides Installatie.

In het muzikale en meertalige Romte wordt een tijdreis gemaakt. De spelers (her)beleven de woningnood in de jaren ‘50, maken kennis met de uitbundige woonideeën van de jaren ’70 en worden geconfronteerd met de individualisering tijdens de jaren ’90. Uiteindelijk komen ze terecht in het heden, waar een nieuwe wooncrisis zich aandient. Vinden de vier personages de woonvorm van morgen? Voor het aansnijden van dit actuele thema koos regisseur Eelco Venema voor de vorm ‘sitcom’: “De sitcom is een mooie en speelse vorm om kleine en grote problemen aan te kaarten, om daarover na te denken en – hopelijk – ook om te kunnen lachen.”

 

Kijk voor meer informatie over de locaties en kaartverkoop op de website van Tryater.

Meer informatie