Sneeuw, extreem koud en ijs… met deze weersvoorspelling wisten we als installatiebedrijf dat het een druk weekje ging worden voor onze klantenservice en service- & onderhoudsmonteurs.

 

CV-ketel

Met deze hele lage temperaturen zie je vooral dat de oudere en/of slecht onderhouden #CVketels het begeven. Klanten die in de kou kwamen te zitten hebben wij gelukkig snel kunnen helpen. Tijdens deze vorstweek hebben onze monteurs heel veel ‘spoed CV-ketels’ geplaatst om klanten te helpen.

 

Warmtepomp

Ook was dit een mooie praktijktest voor onze klanten die gebruik maken van een #warmtepomp. Niels Mensonides: “In de media hoorde je toch wel de vraag of de warmtepompen wel zo’n strenge vorstperiode aankonden… En het is dan fijn om te kunnen constateren dat de theorie klopt in de praktijk.”

“De woningen met een bodemwarmtepomp hadden nergens last van en draaiden met een mooie stabiele brontemperatuur. Ook de woningen met lucht-water warmtepompen werden prima warm. Het was hier vooral even goed opletten dat de buitenunit niet ingesneeuwd raakt.”

Al met al kunnen we concluderen dat we ook met warmtepompen nog een strenge winter aan kunnen. Hierbij geldt hoe beter de woning is geïsoleerd, hoe hoger het rendement van de warmtepomp.