fbpx

Omschrijving


Installatie en montage Ultra Black – zonnepanelen in Franeker

In maart 2019 hebben wij ultra-black zonnepanelen geplaatst bij een woning aan de Het Hoochout. Deze Ultra-black panelen zijn echt helemaal zwart en van het merk DEMGC.

In totaal zijn er 17 zonnepanelen met een vermogen van 290 Wp. geplaatst. En aangesloten met een 3-fasen Fronius omvormer. Uiteraard is de opbrengst online te monitoren.  

De zonnepanelen zijn op het oosten geplaatst en hebben een verwachte opbrengst van meer dan 4.000 kWh. per jaar.

 

>> Verwachte jaar opbrengst: ca. 4.080 kWh.

 

Ultra Black


Op alle zonnepanelen zijn busbars aanwezig. Dit zijn de lijntjes (zilver) die ook nog te zien zijn bij full-black zonnepanelen. Deze busbars zijn nodig om meer energie op te wekken uit de zon. De laatste jaren zijn de busbars al smaller gemaakt. Maar nog steeds zichtbaar bij Full-Black zonnepanelen.

 

Zwarte Busbars – Ultra Black

Doordat het productieproces is aangepast is het mogelijk om zwarte busbars te gebruiken en daardoor is het uiterlijk volledig zwart. Op het dak ontstaat daardoor een zeer stijlvolle en strakke uitstraling. Stelt u hoge eisen aan de uitstraling van zonnepanelen op uw dak? Kies dan voor deze nieuwe Ultra Black Zonnepanelen.

Naast de zwarte busbars heeft dit paneel een zwarte backsheet en een zwart aluminium frame.

 

Zonnepaneel installatie


Zonnepanelen

 • Merk: DEMGC Solar
 • Type: DM290 156-60BK
 • Aantal: 17
 • Vermogen: 290 Wp.

 

 

Omvormer

 • Merk: Fronius
 • Type: Symo 4.5-3-M
 • inclusief online monitoring

 

 

Montage materiaal – Montage systeem

 • Merk: ESDEC montagesystemen
 • Type: Clickfit EVO (schuindak)

 

 

Opbrengst

 • Totaal vermogen 17 zonnepanelen: 4930 Wp.
 • Opbrengst: ca. 4.080 kWh / jaar
 • Besparing: ca. € 860,00 / jaar

 

Foto's


Foto’s van de installatiewerkzaamheden tijdens het plaatsen van de zonnepanelen in Franeker – Friesland.

Zonnepanelen van DMEGC


Op het schuine dak van deze woning in Franeker zijn Ultra-Black Zonnepanelen geplaatst van het merk DEMGC Solar.  Er is gekozen voor ultra zwarte panelen met zwarte backsheet en zwart aluminium frame en een vermogen van 290 Wp.

In combinatie met de Fronius omvormer is de verwachte jaaropbrengst met een set van 17 zonnepanelen +/- 4.080 kWh.

 

DMEGC Zonnepanelen

DMEGC is van oorsprong een bedrijf dat zich richt op elektromagneten. De elektromagneten worden onder andere verwerkt in producten van Philips, Samsung, LG, Sony, Siemens, Renault en General Motors. Het beursgenoteerde bedrijf heeft daarnaast in 2009 ook een afdeling Zonnepanelen opgericht. Dit onderdeel is in korte tijd een begrip geworden met de fabricage van zonnecellen en zonnepanelen.

DMEGC is onderdeel van het omvangrijke Hengdian concern, één van de grootste ondernemingen in China.

 

 • Geproduceerd onder internationaal geaccepteerde kwaliteitsnormen en milieu-eisen
 • Drie maal 100% EL Test tijdens het productie proces
 • Opbrengstgarantie | 10 jaar lineaire garantie – 90 %  – Na 25 jaar 80%
 • Productgarantie | 10 jaar

 

Fronius Omvormer


Bij de omvormer is gebruik gemaakt van het merk Fronius.

Fronius is een familiebedrijf en sinds 1992 actief in de zonne-energie. Kwaliteit en technische ontwikkeling staan centraal. De visie van Fronius is duurzame energie tegen een maximaal rendement en het bereiken van energieonafhankelijkheid.

Fronius gebruikt onderdelen van de allerhoogste kwaliteit. De fantastische productkwaliteit, uitstekende monitoring en de beste service, maakt Fronius een wereldleider in de fabricage van hoogwaardige omvormers.

 

Fronius Symo – omvormers

Dankzij het SuperFlex Design is de Fronius Symo zeer geschikt voor toepassing op daken met lastige opstellingen en meerdere oriëntaties. De eenvoudige koppeling aan internet via WLAN of Ethernet en de probleemloze integratie van componenten van andere fabrikanten maakt de Fronius Symo tot een van de meest communicatieve omvormers op de markt.

 

 

Online monitoring

De omvormer geeft informatie over de werking van de zonnepanelen installatie. Met de online monitoring tool van Fronius ziet u de opbrengst.

 


Ook Ultra Black zonnepanelen op uw dak?

Kies voor Ultra Black zonnepanelen voor een prachtige uitstraling op uw dak en bespaar op uw energierekening. Vraag vandaag nog een offerte aan voor de mogelijkheden. 

Vraag nu een offerte. Wij geven u persoonlijk en eerlijk advies over zonnepanelen. 

Offerte aanvragen

 

Wij plaatsen zonnepanelen in de hele Gemeente Waadhoeke in Friesland: Berlikum, Dronrijp, Franeker, Menaldum, Minnertsga, Sexbierum, Sint Annaparochie, Sint- Jacobiparochie, Tzummarum en Winsum.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.