"Ik wil een persoonlijke service en technische zekerheid"

Wat is dynamic Load Balancing?

In uw woning is niet continue dezelfde hoeveelheid stroom nodig. Een laadpaal met Dynamic Load Balancing maakt hier handig gebruikt van.

Bij Dynamic Load Balancing wordt de beschikbare stroom in een woning verdeeld over de elektrische apparaten in de woning en de laadpaal en de apparaten.

Als er in de woning minder stroom nodig is, gaat er automatisch meer stroom naar het opladen van de auto. In er in de woning meer stroom nodig, dan gaat er juist minder stroom naar het opladen van de auto.

Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare stroom die de netaansluiting heeft. En wordt overbelasting voorkomen.

Voorbeeld Dynamic Load Balancing

We kennen bijna allemaal wel: de vaatwasser, wasmachine en andere elektrische apparaten staan allemaal aan. En in eens valt de stroom uit. Het stroomnetwerk in de woning is overbelast en daardoor is de aardlekschakelaar inwerking getreden.

Nu er in woningen steeds meer elektrische apparaten zijn, en ook apparaten die op bepaalde momenten veel stroom verbruiken zoals een elektrische kookplaat of een warmtepomp. Kan dit in combinatie met een elektrische auto voor problemen zorgen. Dynamic Load Balancing zorgt er voor dat de stroom verdeeld wordt en dat de groepen in de meterkast niet eruit gaan.

Dynamic Load Balancing: ideaal voor privé en zakelijk

Zowel voor particulieren als voor zakelijke laadpalen bij een bedrijf biedt Dynamic Load Balancing uitkomst.

Bij een woning zorgt Dynamic Load Balancing dat de beschikbare stroom wordt verdeeld.

Bij laadpalen bij een kantoor of bedrijf zorgt Dynamic Load Balancing er voor dat meerdere auto’s tegelijk worden opgeladen, zonder dat er kans is op overbelasting.

Ook wordt de stroom gelijkmatig verdeeld over de auto’s die aan het opladen zijn. In onderstaande afbeeldingen wordt de werking van Dynamic Load Balancing uitgelegd.

 

 

Meer weten over Dynamic Load Balancing?

Wilt u nog meer informatie over Dynamic Load Balancing? Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer over de voordelen van Dynamic Load Balancing.

Offerte aanvragen, laadpaal met Dynamic Load Balancing

Wij zijn er van overtuigd dat Dynamic Load Balancing bij iedere woning een meerwaarde heeft. Wij kiezen er daarom voor om alle laadpalen die wij plaatsen, standaard te voorzien van deze techniek.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor een laadpaal met Dynamic Load Balancing. 

Wij geven u advies over welke laadpaal het best past bij uw woning of kantoor. 

Offerte aanvragen

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.