fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Warmtepomp boiler voor duurzaam warm tapwater

De warmtepomp boiler is speciaal voor warm tapwater & sanitair water op te warmen.

 

Omgevingslucht voor het verwarmen

Een Warmtepomp boiler gebruikt omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht (luchtkanaal) om water te verwarmen. Het bestaat alleen uit een binnentoestel, er is geen buitenunit nodig. Naast omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht gebruikt de boiler stroom om het water te verwarmen.

Warm water zonder gas

Het warm water wordt zonder gas opgewarmd en als u zonnepanelen heeft wordt het systeem echt duurzaam. Een warmtepompboiler is zeer energiezuinig en milieuvriendelijk.

De boiler is zeer compact en wordt met minimale installatiekosten geïnstalleerd. De warmtepompboiler die werkt met binnenlucht hoeft alleen op de waterleiding te worden aangesloten. De Warmtepompboiler is uitgerust met een ventilator /warmtepomp. Deze zuigt de omgevingslucht aan en gebruikt de warmte en gewonnen energie voor de verwarming van het water.

 

Heeft u zonnepanelen op uw woning?

Als u zonnepanelen heeft verwarmd u met een Warmtepompboiler op een zeer efficiënte en milieuvriendelijke manier water. En dat zonder dat er aardgas gebruikt wordt.

De boiler werkt dan 100% groen en duurzaam.

Wanneer kiezen voor een warmtepompboiler?

 

  • Als u zonnepanelen heeft op uw woning.

Heeft u zonnepanelen? Kies dan voor een warmtepompboiler. De boiler werkt dan 100% groen en duurzaam. Ook geniet u zo van ‘gratis’ warm water.

 

  • Goedkope oplossing voor warm water zonder veel installatiewerk

Er hoeven geen grote installatiewerkzaamheden te worden uitgevoerd. De boiler hoeft alleen op de waterleiding te worden aangesloten.

 

  • Bij grote warm water behoefte

Met een warmtepompboiler is het mogelijk om op meerdere plaatsen warm water te gebruiken.

Omgevingslucht – Warmtepompboiler

Als het om warmwaterbereiding uit een duurzame bron gaat, biedt de warmtepomp boiler een snelle en comfortabele oplossing. De ruimte waar de CV-ketel staat wordt vaak extra warm door de warmte die ketel en andere elektrische apparaten uitstralen.

Door gebruik te maken van een warmtepomp boiler wordt deze energie niet onbenut gelaten. De warmte wordt gebruikt om het water op te warmen. Hiermee wordt wel tot 75% voor de bereiding van warm water uit de omgevingslucht gehaald.

Andere plaatsen waar vaak een Warmtepompboiler wordt geplaatst kan worden is een garage, de berging of de stookruimte.

 

Ventilatielucht – Luchtkanaal

De warmtepomp boiler kan ook warmte onttrekken aan het ventilatiesysteem. Wat normaal gesproken zo naar buiten geblazen wordt.

Voordelen Warmtepompboiler

  • Duurzaam verwarmen tapwater
  • PV (zonnepaneel) ready
  • Werkt met omgevingslucht en op luchtkanaal
  • Zeer stil
  • ISDE subsidie mogelijkheden
  • Tapwater All-electric

 

 

Brochure downloaden – ATAG Warmtepompboiler

Download

 

Meer informatie Warmtepompboiler en offerte aanvragen

Wij plaatsen onder andere Warmtepompboilers van het merk ATAG, Vaillant en Stiebel-Eltron. Vraag nu meer informatie of direct een offerte aan voor het plaatsen van een warmtepomp boiler. Kijk voor meer informatie over de modellen in de webshop.

Bekijk hier een praktijkvoorbeeld met gasbesparing. 

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. 

Offerte aanvragen

 

Ons werkgebied voor het installeren van Warmtepompboiler is Friesland.

Wij installeren Warmtepompboilers onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer. 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.