fbpx

"Ik wil graag eerlijk advies en technische zekerheid"

Warmtepomp boiler voor duurzaam warm tapwater

De warmtepomp boiler is speciaal voor warm tapwater & sanitair water op te warmen.

 

Omgevingslucht voor het verwarmen

Een Warmtepompboiler gebruikt lucht om water te verwarmen. Afhankelijk van het type warmtepompboiler kan dit omgevingslucht zijn uit de ruimte waar de boiler staat. Maar het kan ook buitenlucht zijn dat via een kanaal lucht aanzuigt en afvoert naar buiten. Een warmtepompboiler bestaat alleen uit een binnentoestel, er is geen buitenunit nodig. Naast omgevingslucht of buitenlucht ventilatielucht gebruikt de boiler stroom om het water te verwarmen.

Warm water zonder gas

Het warm water wordt zonder gas opgewarmd en als u zonnepanelen heeft wordt het systeem echt duurzaam. Een warmtepompboiler is zeer energiezuinig en milieuvriendelijk.

De boiler is zeer compact en wordt met minimale installatiekosten geïnstalleerd. De warmtepompboiler die werkt met binnenlucht hoeft alleen op de waterleiding te worden aangesloten. De Warmtepompboiler is uitgerust met een ventilator /warmtepomp. Deze zuigt de omgevingslucht aan en gebruikt de warmte en gewonnen energie voor de verwarming van het water.

Bij de boiler die werkt met buitenlucht, dienen nog kanalen naar buiten te worden gerealiseerd voor het aanzuigen en afvoeren van de lucht.

 

Heeft u zonnepanelen op uw woning?

Als u zonnepanelen heeft verwarmd u met een Warmtepompboiler op een zeer efficiënte en milieuvriendelijke manier water. En dat zonder dat er aardgas gebruikt wordt.

De boiler werkt dan 100% groen en duurzaam.

Wanneer kiezen voor een warmtepompboiler?

 

  • Als u zonnepanelen heeft op uw woning.

Heeft u zonnepanelen? Kies dan voor een warmtepompboiler. De boiler werkt dan 100% groen en duurzaam. Ook geniet u zo van ‘gratis’ warm water.

 

  • Goedkope oplossing voor warm water zonder veel installatiewerk

Er hoeven geen grote installatiewerkzaamheden te worden uitgevoerd.

 

  • Bij grote warm water behoefte

Met een warmtepompboiler is het mogelijk om op meerdere plaatsen warm water te gebruiken.

Omgevingslucht – Warmtepompboiler

Als het om warmwaterbereiding uit een duurzame bron gaat, biedt de warmtepomp boiler een snelle en comfortabele oplossing. De ruimte waar de CV-ketel staat wordt vaak extra warm door de warmte die ketel en andere elektrische apparaten uitstralen.

Door gebruik te maken van een warmtepomp boiler wordt deze energie niet onbenut gelaten. De warmte wordt gebruikt om het water op te warmen. Hiermee wordt wel tot 75% voor de bereiding van warm water uit de omgevingslucht gehaald.

De warmtepompboiler wordt bij voorkeur dicht bij de CV-ketel geplaatst. Andere plaatsen waar vaak een Warmtepompboiler wordt geplaatst kan worden is een garage of de berging.

 

Luchtkanalen

Grotere warmtepompboilers onttrekken warmte uit de buitenlucht. Hiervoor worden luchtkanalen naar buiten gemaakt.

Voordelen Warmtepompboiler

  • Duurzaam verwarmen tapwater
  • PV (zonnepaneel) ready
  • Werkt met omgevingslucht of op luchtkanaal
  • Zeer stil
  • ISDE subsidie mogelijkheden

 

Meer informatie Warmtepompboiler en offerte aanvragen

Wij plaatsen onder andere Warmtepompboilers van het merk ATAG. U kunt hier de brochure van ATAG Warmtepompboiler downloaden. 

Kijk voor meer informatie over de modellen in de webshop en bekijk hier een praktijkvoorbeeld met gasbesparing.

 

Offerte aanvragen

 

Ons werkgebied voor het installeren van Warmtepompboiler is Friesland.

Wij installeren Warmtepompboilers onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer. 

Veel gestelde vragen – Warmtepompboilers

 

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler gebruikt dezelfde techniek als een warmtepomp om warmte uit de lucht te halen. Echter een warmtepompboiler gebruikt het alleen om tapwater te verwarmen.

 

 

Wat zijn de voordelen van een warmtepompboiler?

Met een warmtepompboiler gebruikt u niet langer langer gas om het tapwater te verwarmen. Deze boiler haalt namelijk tot wel 75% van de energie uit de lucht en voor de rest gebruikt het elektriciteit. Dus als u zonnepanelen heeft, maakt u het systeem nóg duurzamer.

 

 

Wat is het verschil tussen een warmtepompboiler en een zonneboiler?

Het belangrijkste verschil tussen een warmtepompboiler en zonneboiler is de manier waarop ze het water verwarmen. Zowel met een warmtepompboiler als met een zonneboiler verwarmt u tapwater op een duurzame manier. Zowel een zonneboiler als een warmtepompboiler zijn een prima alternatief voor een elektrische of cv-combi-ketel.

Een warmtepompboiler onttrekt warmte aan de lucht en gebruikt deze om het tapwater te verwarmen. De installatie van een warmtepompboiler is relatief eenvoudig.

Een zonneboiler maakt gebruik van de zon om het water te verwarmen en kan slechts gedeeltelijk voorzien in het warmwaterbehoefte. De installatie van een zonneboiler is complexer en wordt deels op het dak geïnstalleerd.

 

 

Welke warmtepompboiler heb ik nodig?

Wij hebben in ons assortiment warmtepompboiler van 100, 200 en 250 liter.

  • 100 liter: Deze warmtepompboiler is zeer geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens.
  • 200 liter: Deze warmtepompboiler is zeer geschikt voor 2 tot 3 persoonshuishoudens.
  • 250 liter: Deze warmtepompboiler is zeer geschikt voor 3 tot 4 persoonshuishoudens.

 

 

Wat als het water op is in de warmtepompboiler?

De warmtepompboiler wordt in de meeste gevallen in combinatie met een CV-ketel geplaatst. Indien het water in de boiler op is, springt de CV-ketel bij om het water op te warmen.

 

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.