Beoordeling door klanten: 8.6/10 ­ 406 beoordelingen

"Ik wil de radiatoren vervangen door vloerverwarming"

Mensonides legt de vloerverwarming vakkundig voor je aan

Vloerverwarming

Vloerverwarming in een woning is vaak ter vervanging van de radiatoren. Om het warme water door de leidingen in de vloer te laten lopen is wel de warmtebron nog steeds nodig. Hierbij kan worden gedacht aan een cv-ketel (wat in de meeste gevallen het meest gangbaar is) of een zonneboiler of warmtepomp. Om te kijken welke warmtebron het beste binnen jouw situatie past kan Mensonides een vrijblijvend advies geven.

De voordelen van vloerverwarming zijn groot! Zo is het niet alleen lekker warm aan de voeten, maar bespaart het ook veel geld op de energierekening. De woning voelt warmer aan omdat je direct in contact staat met de warme vloer. Hierdoor kan je de thermostaat vaak één tot twee graden lager zetten. Met iedere graad lager op de thermostaat bespaar je tot wel 7% op de energiekosten. Dit bespaart enorm op de kosten!

Daarnaast kan je de energiebesparing nog meer benutten door de vloer te isoleren. Op deze manier gaat de warmte vanuit de vloerverwarming alleen de woonruimte in in plaats van dat het de bodem in gaat.

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

De medewerkers van Mensonides stellen graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de klantenservice. Jouw wensen en situatie worden besproken en van daaruit kan de expert een offerte voor je opstellen.

Offerte aanvragen

Vloerverwarming onderhouden

Als je vloerverwarming in huis hebt is het van belang om deze ook goed te onderhouden. Het kan zijn dat de vloerverwarming na verloop van tijd kouder aanvoelt dan normaal, dat het gasverbruik hoog is of de verwarmingsinstallatie storingen geeft. Dit kan komen doordat er vuil of lucht in de buizen van de vloerverwarming zit. Dit kan komen doordat de leidingen niet luchtdicht zijn. Hierdoor voelt de vloer kouder aan en wordt er meer energie verbruikt dan normaal, omdat de warmtebron harder moet werken om het warm te houden. Dit probleem is op te lossen door het laten reinigen van de leidingen. Mensonides kan dit voor je regelen!

Voordelen reiniging

  • De vloerverwarming gaat langer mee;
  • Je voorkomt hierdoor storingen en eventuele reparaties;
  • Een besparing tot wel 20% op de energiekosten!

Het reinigen van de leidingen kan alleen in combinatie met het vervangen van de warmtebron. Hierbij valt te denken aan de boiler of de cv-ketel.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.