fbpx

"Ik wil de radiatoren vervangen door vloerverwarming"

Vloerverwarming aanleggen Friesland

 

Wilt u uw woning in Friesland voorzien van vloerverwarming? Mensonides Installatie uit Harlingen voorziet woningen in de hele provincie Friesland van vloerverwarming. 

Met een vloerverwarming wordt uw woning door middel van een lage temperatuur verwarmd. Hierdoor is vloerverwarming zeer geschikt in combinatie met een warmtepomp. Maar de vloerverwarming werkt ook prima met een CV-ketel, of zonneboiler.

 

Offerte aanvragen

Vloerverwarming aanleggen Friesland – Advies op maat.

Vloerverwarming aanleggen? Laat u deskundig en eerlijk adviseren door Mensonides. Wij geven u uitgebreid advies en maken alleen gebruik A++ kwaliteit materialen.

Wilt u graag uw mogelijkhedeninvestering en besparing weten? Vraag vandaag nog een offerte aan.

Wat is een vloerverwarming

Bij een vloerverwarming zitten buizen in de vloer verwerkt. Door deze buizen wordt warm water gepompt. Bent u uw woning aan het verbouwen dan is dit het moment om na te denken over vloerverwarming. Om vloerverwarming aan te leggen, is het nodig dat de vloer vrij is.

Wij kunnen de vloerverwarmingsbuizen op een aantal verschillende manieren worden aangebracht. Hieronder staan de meeste toegepaste methodes.

 

 • Frezen vloerverwarming in bestaande vloer
  Wordt vooral toegepast indien er reeds een afwerkvloer is en het verwijderen van deze vloer niet gewenst of te kostbaar is. En waar extra opbouwhoogte niet mogelijks is.Wordt toegepast bij bestaande woningen.

 

 • Draadstaalmatten  met vloerverwarming
  Wordt toegepast indien nieuwbouwwoningen en bij grote verbouwing waar nog een nieuwe afdekvloer wordt gestort. De vloerverwarmingsbuizen worden aan de matten vastgemaakt. 

 

 • Noppenplaat met isolatie en vloerverwarming
  De vloerverwarmingsbuizen worden bij deze methode aangebracht op een speciale noppenplaat in plaats van op de draadstaalmatten.

 

Vloerverwarming kan als hoofdverwarming of bijverwarming

U heeft de keus om vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming aan te leggen. De keuze hangt onder andere af hoe goed de woning is geïsoleerd.

 

Hoofdverwarming – vloerverwarming

Als u kiest voor hoofdverwarming dan zijn er geen radiatoren meer nodig. Er komt dan meer vloerverwarmingsbuis in de vloer. In nieuwe en goed geïsoleerde woningen wordt vaak gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming.

 

Bijverwarming – vloerverwarming

Bij de keuze voor bijverwarming zijn er nog wel radiatoren nodig om uw woning te verwarmen. In oudere woningen wordt vaak gekozen voor vloerverwarming als bijverwarming.

 

Voordelen vloerverwarming

Er zijn veel voordelen van vloerverwarming ten opzichte van radiatoren. Uiteraard is het lekker warm aan de voeten. Door de gelijkmatige temperatuurverdeling werkt dit systeem bij een lage temperatuur. Hierdoor wordt bespaard op de energierekening.

Door vloerverwarming voelt uw woning warmer aan. Hierdoor kan vaak de thermostaat één of twee graden lager. En iedere graag lager op de thermostaat is een besparing tot wel 7% op energiekosten.

 

 • Gelijkmatige temperatuur
 • Lage temperatuur verwarming
 • Besparen op energiekosten
 • Minder stofcirculatie
 • Ideaal in combinatie met een Warmtepomp

 

Vloerverwarming in de badkamer

In de badkamer wordt vaak gekozen voor elektrische vloerverwarming. Het voordeel van elektrische vloerverwarming in de badkamer is dat het onafhankelijk functioneert van de centrale verwarming. Het is tevens eenvoudig aan te leggen in bestaande woningen. Er hoeven geen leidingen naar toegebracht te worden.

Ook heeft elektrische vloerverwarming in de badkamer een zeer korte opwarmtijd.

 

Projecten & afbeeldingen van vloerverwarming

 

 

 

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

Wij geven u eerlijk advies over het aanleggen van vloerverwarming. Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op. Uw wensen en situatie worden in kaart gebracht.

Offerte aanvragen

Werkgebied Friesland

Ons werkgebied voor het installeren, aanleggen van een vloerverwarming is de provincie Friesland.

Wij leggen uw vloerverwarming aan in onder andere Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer.

 

 

Advies vloerverwarming – Friesland?

De verwarmingsspecialist van Mensonides helpt u verder.

Wilt u advies over de mogelijkheden om vloerverwarming bij u thuis aan te leggen. Neem contact met ons op. Wij informeren uw vrijblijvend over de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Technisch zeker. Persoonlijk warm.
X