Beoordeling door klanten: 8.6/10 ­ 406 beoordelingen

"Ik wil profiteren van de zon bij het verwarmen van water"

Met een zonneboiler bespaart u wel tot 50% op uw energieverbruik.

Bespaar op uw gasverbruik en laat het verwarmen van water over aan een zonneboiler. De zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief om uw gasverbruik te verlagen. In de zomer zorgt de zonneboiler dan voor bijna al het warme water. In de winter lukt dit helaas niet in ons klimaat. Bij minder zonlicht springt de CV-ketel of warmtepomp bij.

Een gezin met 4 personen bespaart flink met een zonneboiler op het gasverbruik en energierekening:

 • Besparing per jaar: € 280 – € 346
 • Besparing gas/m: 418 – 516 m3

 

Zonneboiler: duurzaam op warmen water

Waar zonnepanelen de zonne-energie gebruiken om stroom te leveren. Gebruikt een zonneboiler de zonne-energie voor het opwarmen van het water.

Een zonneboiler bestaat uit twee delen een zonnecollector en een boilervat.

 • Zonnecollector op het dak
  De zonnecollector op het dak zet zonlicht om in om warmte. De collector kan op verschillende manieren op uw dak worden geplaatst: in-dak, op-dak en plat-dak.

>> NIEUW Zonnecollectoren met dezelfde uitstraling en afmeting van een zonnepaneel. Ideaal als u een zonneboiler en zonnepanelen wilt installeren. Door gebruik te maken van deze nieuwe zonnecollectoren ontstaat een zeer strak resultaat op het dak en geeft esthetisch een prachtig aanzicht.

 

 • Boilervat in huis (staand of liggend mogelijk)
  Het warme water wordt opgeslagen in het boilervat (voorraadvat). Zo heeft u ook warm water als de zon even niet schijnt. Met de regelunit op uw zonneboiler zijn de temperatuur in de zonnecollector en in het boilervat inzichtelijk. Ook is het aantal draaiuren is af te lezen op het display.

 

In onderstaande animatie wordt de werking van de zonneboiler kort uitgelegd:

Altijd de beschikking over warm water met een zonneboiler

De zonnecollector op het dak zet zonlicht om in warmte. Dit wordt gebruikt om het water in de boiler (voorraadvat) op te warmen. Via uw huidige CV-ketel stroomt het water vervolgens naar de kraan, douche en/of bad. Doordat de warmte wordt opgeslagen, maakt u ook gebruik van ‘gratis’ warm water als er weinig zonlicht is.

Tijdens de zomer levert de zonneboiler bijna al het warm water dat u gebruikt. Te weinig zon in de winter? Dan zorgt de CV-ketel of warmtepomp voor het warm water in uw woning. U hoeft dus niet bang te zijn dat u geen warm water heeft om te douchen.

 

Zonneboiler voor het verwarmen van uw woning

Zonneboilers zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn zonneboilers die alleen gebruikt worden het warm water. Deze wordt het meest geïnstalleerd in Nederland. Maar er zijn ook zonneboilers die ook de woning verwarmen: ZonneboilerCombi. Deze zonneboilers zorgen voor warm wat en de verwarming.

Besparen met een zonneboiler

In de meeste gevallen zorgt de CV-ketel voor het warme water in een woning. Een milieuvriendelijk alternatief voor het verwarmen van water is de zon. Met een zonneboiler bespaart u op uw energierekening. En wist u dat door subsidie zonneboilers extra voordelig zijn in aanschaf. Uw voordeel loopt gemiddeld wel op tot meer dan €1000,00.

 

Terugverdientijd

Hierdoor is het nog aantrekkelijker om een zonneboiler aan te schaffen en is de terugverdientijd een stuk korter. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen 10 – 15 jaar. De terugverdientijd is afhankelijk van een aantal factoren zoals: uw waterverbruik, gasprijs,  hoeveelheid zon, enz. Door de stijgende gasprijs wordt de terugverdientijd steeds gunstiger.

 

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

 

 • Milieuvriendelijk: minder gasverbruik dus minder CO2 uitstoot

 

 • Besparen op energiekosten: U bespaart tot wel 50% op uw gasverbruik

 

 • Subsidie: u ontvangt tijdelijk gemiddeld tot wel €1000 subsidie

 

 • Geschikt voor bijna alle CV-ketels

 

Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wij helpen u graag bij de keuze van een zonneboiler. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Uw wensen en situatie worden altijd eerst besproken en van daaruit stelt onze zonnepanelen expert een offerte met scherpe prijs op.

Offerte aanvragen

Kies nu voor een zonneboiler van Mensonides

Wij installeren zonneboilers van het merk ATAG.

Door onze jarenlange ervaring bent u er zeker van dat de zonneboiler vakkundig en veilig worden geplaatst.

 

Zonneboiler van A++ kwaliteit

ATAG zonneboilers zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben weinig onderhoud nodig. De organisatie achter ATAG is de Ariston Thermo Group.

 

Voor elke situatie een zonneboiler

In ons assortiment hebben wij voor elk huishouden een zonneboiler of u nu alleen woont of met een groot gezin, er is altijd een zonneboiler die bij u situatie past.

Om het maximale rendement uit de zonneboiler te halen dienen de zonnecollectoren tussen zuidoost en zuidwest gepositioneerd te worden. De zonnecollectoren kunnen zowel op een plat als schuin dak geplaatst worden.

Ook voor het plaatsen van het boilervat vinden wij altijd een oplossing. Zo zit er in het assortiment ook een liggend boilervat. Ideaal voor het plaatsen achter het knieshot.

 

Meer weten? Neem direct contact met ons op, bekijk ons assortiment in de webshop of vraag direct gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Voordelen waterontharder van Mensonides

 

 • U ontvangt van ons een scherpe alles-in-één prijs

 

 • Uitgebreide productgarantie

 

 • Lokaal installatiebedrijf

 

 • Zeer ervaren in het plaatsen van zonneboilers

 

 • Veel plaatsingsmogelijkheden

 

 • ATAG selectdealer

Investeren in een zonneboiler met een groene lening

Het is ook mogelijk een aantrekkelijke groene lening af te sluiten voor het installeren van een zonneboiler. De voordelen van een groene lening zijn: rentepercentages zijn extra aantrekkelijk, de lening heeft een korte looptijd en de rente van de groene lening is fiscaal aftrekbaar.

Hieronder een voorbeeld van een groene lening via Nationaal Energiebespaarfonds:

 

HoofdsomBruto maandlastLooptijd in maanden en aantal termijnenRenteTotale kosten leningJaarlijkskostenpercentage
€ 10.000€ 93,371202,3%€ 11.204,402,3%

 

Meer informatie? Klik hier voor meer informatie over de financieringsmogelijkheden van zonneboiler.

Meer informatie zonneboilers

Ons werkgebied voor het installeren van een zonneboiler is Friesland. Wij installeren zonneboilers onder andere in Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer.

Op onze website vindt u meer informatie zoals de voordelen van een zonneboiler, hoe werkt een zonneboiler, wat kost een zonneboiler en hoe wordt een zonneboiler geinstalleerd.

 

Webshop zonneboilers

In onze webshop vindt u ons assortiment zonneboilers. Kijk, vergelijk en bestel direct online.

Webshop

 

 

Persoonlijk advies zonneboiler

Wilt u meer informatie, persoonlijk worden voorgelicht of een offerte ontvangen?

Bel 0517 – 41 26 58 of laat uw gegevens achter.  

Contact

 

Referentie project zonneboiler

Een mooi zonneboiler project welke wij recent hebben opgeleverd is een woning in Arum.

Hier hebben wij 3 zonnecollectors op het dak geplaatst. De toegepaste zonnecollectors zijn speciaal ontwikkeld om toe te passen op een dak met zonnepanelen. Deze collectors hebben namelijk dezelfde uitstraling (Full-black) en afmeting als een zonnepaneel.

Hierdoor is een zeer strak resultaat op het dak zichtbaar en geeft het esthetisch een prachtig aanzicht.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.