fbpx

Vacature - Accountmanager Zonnepanelen

 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

 

Accountmanager Zonnepanelen

(32 – 40 uur)

 

Wat ga jij doen?

Als Accountmanager Zonnepanelen ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van de vele aanvragen voor zonnepanelen van particulieren. Deze aanvragen moeten op de correcte, klantvriendelijke en professionele manier worden opgevolgd. Dit doe je deels vanaf kantoor, maar in de meeste gevallen bij klanten thuis.

De afspraken vinden meestal overdag plaats, incidenteel in de avond. De meeste afspraken vinden plaats in de regio Friesland. Echte acquisitie is momenteel niet nodig, er komen genoeg aanvragen binnen via allerlei marketingtools die we inzetten.

Als Accountmanager geef je klanten advies over zonnepanelen, je brengt in kaart hoeveel zonnepanelen er nodig zijn en maak je maakt een legplan. Daarnaast beoordeel je ook of de groepenkast voldoet aan de gestelde eisen. Ook geef je advies over de mogelijkheden van een thuisbatterij.

 

 • Opvolgen van aanvragen voor zonnepanelen van particulieren.
 • Bellen en bezoeken van particuliere klanten.
 • Maken en opvolgen van offertes.
 • Maken van het leg- en installatieplan.
 • Beoordelen of een groepenkast voldoet aan de gestelde eisen.

 

Wij vragen:

We zoeken iemand met relevante werkervaring als accountmanager/verkoper zonnepanelen, of verkoper van verduurzaming in het algemeen  aan particulieren klanten. Je bent klantvriendelijk en kan goed regelen en organiseren. Je bent technisch onderlegd en je hebt uiteraard affiniteit met in duurzame energie.

Een goed werk- en denkniveau vinden daarnaast ook erg belangrijk. We zouden het liefst iemand aan willen nemen met een HBO achtergrond (bijvoorbeeld Commerciële Economie), maar een vlotte MBO’er met ruime werkervaring zou ook heel goed kunnen passen.

 

 • Je hebt werkervaring in de verkoop van zonnepanelen of verduurzaming in het algemeen.
 • Het is een pre dat je enige commerciële ervaring hebt met particulieren klanten.
 • Het liefst iemand met een HBO achtergrond.
  • Maar iemand met een MBO achtergrond met gerichte werkervaring kan ook.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, je bent proactief en je kan goed met klanten omgaan.
 • Competenties die bij deze functie horen zijn: communicatief, organiserend vermogen, klantvriendelijkheid, commercieel en collegiaal.

 

Wij bieden

Een super leuke functie bij ons familiebedrijf. Werken bij Mensonides Installatie betekent werken in een leuk familiebedrijf met een goede sfeer.

Ons bedrijf is groeiende, er werken nu al meer dan 90 collega’s bij ons. Ondanks dat wij groeien, ervaren medewerkers nog steeds het familiegevoel.

De werksfeer is informeel en plezier maken in je werk en naast je werk vinden wij super belangrijk. Daarom organiseren wij óók gezellige bedrijfsuitjes, vrijdagmiddagborrels, kerstborrel en de jaarlijkse bouwvakborrel.

 

 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens CAO Metaal & Techniek.
 • Een fantastische baan voor minimaal één jaar, met de intentie tot een vast dienstverband.
 • Beschikking over een elektrische auto om klanten te bezoeken.
 • 25 vakantiedagen – bij fulltime dienstverband.
 • 13 ADV dagen – bij fulltime dienstverband.
 • Pensioenopbouw via PMT.
 • Leuk team met enthousiaste collega’s.
 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden (Zoals de opleiding Solar Specialist®).
 • Een informele en prettige werksfeer binnen een familiebedrijf waar de medewerkers centraal staan.

 

Over Mensonides Installatie

Mensonides Installatie is al ruim 45 jaar hét allround installatiebedrijf uit Harlingen. Wij zijn totaal aanbieder op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek.

Met onze jarenlange ervaring en innovatieve oplossingen bedienen wij zowel particulieren als de zakelijke klanten in het noorden van Nederland.

 

Familiebedrijf

Ons bedrijf groeit gestaag. Inmiddels werken er al meer dan 90 toegewijde medewerkers bij Mensonides Installatie.

Ondanks onze groei behouden wij wél de kenmerken van een familiebedrijf en ervaren medewerkers het familiegevoel bij ons. Er is een informele werksfeer, de lijntjes zijn kort en plezier maken vinden wij superbelangrijk. Zowel plezier in je werk als naast je werk. Daarom organiseren wij óók gezellige bedrijfsuitjes, vrijdagmiddagborrels, kerstborrel en de jaarlijkse bouwvakborrel.

 

Bij Mensonides Installatie sta je als medewerker centraal. Dit doen wij door continue te investeren in ons personeel in de vorm van opleiding en scholing. Bij ons staat blijven leren, kennis delen en persoonlijke groei hoog in het vaandel.

 

Onze projecten

Dagelijks werken onze monteurs aan geweldige projecten. Zij worden ondersteund door onze werkvoorbereiders, tekenaars, engineers, planners, adviseurs, projectleiders en alle andere collega’s op kantoor.

Onze projecten zijn divers, zoals warmtepompen, cv-ketels en zonnepanelen installeren en onderhouden bij particulieren klanten. Maar ook de totale installatiewerkzaamheden bij een nieuwbouwprojecten, bijvoorbeeld een appartementencomplex. Of wat dacht je van het onderhoud van een zonnepark met meer dan 30.000 zonnepanelen, óók dat zijn werkzaamheden die wij graag doen.

 

De toekomst begint vandaag

Het is onze ambitie om vooral nog duurzame installaties te realiseren en waar mogelijk energieneutrale installaties op te leveren. Wij pakken onze voortrekkersrol op en zien het als onze plicht om klanten te helpen energie te besparen en installaties zo duurzaam mogelijk op te leveren.

Wij gaan graag met onze klanten in gesprek over onze duurzame ambities. Wij geven eerlijk advies over duurzame mogelijkheden die bij de klant en onze ambitie passen.

Kom óók werken bij Mensonides Installatie en help mee met het verduurzamen van Friesland!

 

Ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature.

Heb jij passie voor verkopen en zonnepanelen? Kom werken als accountmanager zonnepanelen bij Mensonides Installatie.

Solliciteren – Meer informatie

Neem direct contact op met Wietse de Wit. Hij vertel je graag meer over de functie Accountmanager Zonnepanelen en ons bedrijf. Schroom niet om te bellen als je vragen hebt over een loopbaan binnen ons bedrijf.

 0517 – 41 26 58

 WhatsApp

 E-mail

 

Solliciteren

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.