fbpx

Vacature - Verkoopadviseur Zonnepanelen

 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

 

Verkoopadviseur Zonnepanelen

(32 – 40 uur)

 

 

Wat ga jij doen?

Als Verkoopadviseur Zonnepanelen ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van de vele aanvragen voor zonnepanelen van particulieren. Deze aanvragen moeten op de correcte, klantvriendelijke en professionele manier worden opgevolgd. Dit doe je deels vanaf kantoor, maar in de meeste gevallen bij klanten thuis.

De afspraken vinden meestal overdag plaats, incidenteel in de avond. De meeste afspraken vinden plaats in de regio Friesland. Echte acquisitie is momenteel niet nodig, er komen genoeg aanvragen binnen via allerlei marketingtools die we inzetten.

Als verkoopadviseur geef je klanten advies over zonnepanelen, je brengt in kaart hoeveel zonnepanelen er nodig zijn en maak je maakt een legplan. Daarnaast beoordeel je ook of de groepenkast voldoet aan de gestelde eisen. Ook geef je advies over de mogelijkheden van een thuisbatterij.

 

 • Opvolgen van aanvragen voor zonnepanelen van particulieren.
 • Bellen en bezoeken van particuliere klanten.
 • Maken en opvolgen van offertes.
 • Maken van het leg- en installatieplan.
 • Beoordelen of een groepenkast voldoet aan de gestelde eisen.

 

Wij vragen:

We zoeken iemand met goede contactuele vaardigheden. Je bent klantvriendelijk en kan goed regelen en organiseren. Kennis van zonnepanelen is handig, maar geen absolute vereiste omdat wij deze kennis in huis hebben. Bovendien ga je een cursus volgen om jezelf te ontwikkelen als “Solar Specialist”. Interesse hebben in verduurzaming is natuurlijk wel van belang.

Het is wel een must dat je stabiele commerciële ervaring hebt met particulieren klanten. Een goed werk- en denkniveau vinden we erg belangrijk. We zouden het liefst iemand aan willen nemen met een HBO achtergrond (bijvoorbeeld Commerciële Economie), maar een vlotte MBO’er (bijvoorbeeld Junior Accountmanager) zou ook heel goed kunnen passen.

 

 • Het liefst iemand met een HBO achtergrond.
  • Maar iemand met een MBO achtergrond met de gerichte werkervaring kan ook.
 • Het is een pre dat je enige commerciële ervaring hebt met particulieren klanten.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, je bent proactief en je kan goed met klanten omgaan.
 • Competenties die bij deze functie horen zijn: communicatief, organiserend vermogen, klantvriendelijkheid, commercieel en collegiaal.

 

Wij bieden

Een super leuke functie bij ons familiebedrijf. Werken bij Mensonides Installatie betekent werken in een leuk familiebedrijf met een goede sfeer.

Ons bedrijf is groeiende, er werken nu al meer dan 80 collega’s bij ons. Ondanks dat wij groeien, ervaren medewerkers nog steeds het familiegevoel.

De werksfeer is informeel en plezier maken in je werk en naast je werk vinden wij super belangrijk. Daarom organiseren wij óók gezellige bedrijfsuitjes, vrijdagmiddagborrels, kerstborrel en de beroemde jaarlijkse bouwvakborrel.

 

 • Een fantastische baan voor minimaal één jaar, met de intentie tot een vast dienstverband.
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens CAO Metaal & Techniek.
 • 25 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband).
 • 13 ADV dagen (bij fulltime dienstverband).
 • Leuk team met enthousiaste collega’s.
 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een informele en prettige werksfeer binnen een familiebedrijf waar de medewerkers centraal staan.

 

Over Mensonides Installatie

Mensonides Installatie is al meer dan 40 jaar hét allround installatiebedrijf uit Harlingen. Wij zijn totaal aanbieder op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek.

Met onze jarenlange ervaring en innovatieve oplossingen bedienen wij zowel particulieren als de zakelijke markt in het noorden van Nederland.

 

Familiebedrijf

Ons bedrijf is groeiende. Inmiddels werken er meer dan 60 medewerkers bij Mensonides Installatie.

Ondanks dat wij groeien, behouden wij wél de kenmerken van een familiebedrijf en ervaren medewerkers het familiegevoel bij ons. Er is een informele werksfeer, de lijntjes zijn kort en plezier maken vinden wij superbelangrijk. Zowel plezier in je werk als naast je werk. Daarom organiseren wij óók gezellige bedrijfsuitjes, vrijdagmiddagborrels, kerstborrel en de jaarlijkse bouwvakborrel.

 

Bij Mensonides Installatie sta je als medewerker centraal. Dit doen wij door continue te investeren in ons personeel in de vorm van opleiding en scholing: blijven leren, kennis delen en jezelf verbeteren.

 

Onze projecten

Dagelijks werken onze monteurs aan geweldige projecten. Zij worden ondersteund door onze werkvoorbereiders, tekenaars, engineers, planners, adviseurs, projectleiders en alle andere collega’s op kantoor.

Onze projecten zijn divers, zoals warmtepompen, cv-ketels en zonnepanelen installeren en onderhouden bij particulieren klanten. Maar ook de totale installatiewerkzaamheden bij een nieuwbouwprojecten, bijvoorbeeld een appartementencomplex. Of wat dacht je van het onderhoud van een zonnepark met meer dan 30.000 zonnepanelen, óók dat zijn werkzaamheden die wij graag doen.

 

De toekomst begint vandaag

Het is onze ambitie om vooral nog duurzame installaties te realiseren en waar mogelijk energieneutrale installaties op te leveren. Wij pakken onze voortrekkersrol op en zien het als onze plicht om klanten te helpen energie te besparen en installaties zo duurzaam mogelijk op te leveren.

Wij gaan graag met onze klanten in gesprek over onze duurzame ambities. Wij geven eerlijk advies over duurzame mogelijkheden die bij de klant en onze ambitie passen.

Kom óók werken bij Mensonides Installatie en help mee met het verduurzamen van Friesland!

 

Ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature.

Solliciteren – Meer informatie

Neem direct contact op met Wietse de Wit. Hij vertel je graag meer over de functie Verkoopadviseur zonnepanelen en ons bedrijf. Schroom niet om te bellen als je vragen hebt over een loopbaan binnen ons bedrijf.

 0517 – 41 26 58

 WhatsApp

 E-mail

 

Solliciteren

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.