fbpx

Vacature - Werkvoorbereider W - Particuliere projecten

 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

 

Werkvoorbereider W – Particuliere projecten

(32 – 40 uur)

Hoe zit je werkdag er als werkvoorbereider uit?

Tegen half 8 loop je de kantine in pak je een kop koffie. In de kantine spreek je met de installatiemonteurs die vandaag een hybride warmtepomp gaan plaatsen. Samen met de monteurs rij je naar het werkadres en spreek je de werkzaamheden door. Als alles duidelijk is, rij je terug naar Harlingen. Eenmaal op je werkplek open je de e-mail en zie je dat er weer een aantal nieuwe duurzame installaties bij particulieren kunnen worden voorbereid. Ook beantwoord je een paar mailtjes van collega’s.

 

Vervolgens heb je werkoverleg met collega’s, dit gaat onder andere over de planning, ook worden de nieuwe opdrachten besproken. Na het overleg vraag je een aantal offertes aan en bestel je installatiematerialen voor een nieuwe duurzame installatie die binnenkort wordt geplaatst.

 

Tijd voor de lunch! Je schuift aan bij je collega’s voor de lunch.

 

Na de lunch bezoek je een aantal klanten die nog wat vragen hadden over de locatie van de buitenunit. Samen met de klant bepaal je de juiste locatie voor de buitenunit.

Op de terugweg rij je nog even langs bij het project waar je collega’s vandaag zijn gestart met het plaatsen van een hybride warmtepomp. Eenmaal terug op kantoor bel je een klant terug die nog wat vragen heeft over zijn hybride warmtepomp. Tijdens het telefoongesprek pas je direct een paar instellingen aan op de warmtepomp van de klant.

 

Het is inmiddels 17.00 uur geweest, het is vrijdag… tijd voor de vrijdagmiddagborrel!

 

Zie jij jezelf al helemaal rondlopen bij Mensonides? Lees dan snel verder…

 

Wat ga jij doen?

Je werkzaamheden bestaan uit het zelfstandig opnemen, voorbereiden, begeleiden en serviceverlenen van installatieprojecten bij particulieren klanten (woningen). Het gaat voornamelijk om de installatie van (hybride) warmtepompen, warmtepompboilers, CV-ketels en alle installatiewerkzaamheden hieromheen. Je zorgt voor een duidelijke registratie van alle werkzaamheden in onze digitale systemen.

De uitdaging in deze functie is goede communicatie tussen jou, de collega monteurs en de klant. Samen met je collega’s zorg je voor optimale installaties en tevreden klanten. Nadat de installatie geplaatst is zorg je ook voor een stukje aftersalesservice richting de klant. Denk hierbij aan het beantwoorden van specifieke vragen na de installatie en het verder optimaliseren van het verwarmingssysteem.

Om deze functie goed in te kunnen vullen is technische kennis enerzijds erg belangrijk. Anderzijds, zou je de technische informatie ook op kunnen halen bij de Monteurs waarmee je samenwerkt. De technische kennis van onze Monteurs waar je de werkvoorbereiding voor doet is namelijk groot. Goed luisteren naar klant en collega is cruciaal in deze functie!

 

 • Voorbereiden W installatiewerkzaamheden bij particulieren.
 • Inkoop installatiematerialen.
 • Het bedenken van oplossingen bij technische uitdagingen.
 • Het plannen en begeleiden van installatiewerkzaamheden.
 • Technische ondersteuning van de monteurs.
 • Aftersalesservices aan klanten.

 

Wij vragen:

Als werkvoorbereider W werk je zeer gestructureerd en je verdiept je graag in technische vraagstukken. Ook ben je communicatief sterk omdat je veel met klanten en collega’s overlegt.

Deze functie kan op twee manieren worden ingevuld. Het is zou een ervaren werkvoorbereider kunnen zijn die hetzelfde werk momenteel doet bij een andere installateur. Het zou ook een minder ervaren Werkvoorbereider kunnen zijn die wel heel snel kan leren, schakelen en goede contactuele vaardigheden heeft.

 

 • Afgeronde technische HBO opleiding is een pré.
  • Bij voorkeur installatietechniek, elektrotechniek, technische bedrijfskunde of soortgelijke opleiding.
 • Kennis van en/of interesse in hybride warmtepompsystemen is een grote pré.
 • Goed planmatig en gestructureerd kunnen werken.
 • Ervaring met standaard softwarepakketten (Microsoft Office, zoals Word, Excel enz.).
 • Iemand die houdt van een stuk vrijheid in het werk en daarin ook de verantwoordelijkheid neemt.
 • Goede contactuele vaardigheden richting collega en klant.
 • Andere competenties: flexibel, klantgericht, betrouwbaar, positief ingesteld en een sterk organisatievermogen.

 

Wij bieden:

Een super leuke functie bij ons familiebedrijf. Werken bij Mensonides Installatie betekent werken in een leuk familiebedrijf met een goede sfeer.

Ons bedrijf is groeiende, er werken nu al meer dan 90 collega’s bij ons. Ondanks dat wij groeien, ervaren medewerkers nog steeds het familiegevoel.

De werksfeer is informeel en plezier maken in je werk en naast je werk vinden wij super belangrijk. Daarom organiseren wij óók gezellige bedrijfsuitjes, vrijdagmiddagborrels, kerstborrel en de beroemde jaarlijkse bouwvakborrel.

De volgende voorwaarden zijn geregeld:

 

 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens CAO Metaal & Techniek.
 • Een vaste baan: je komt direct in dienst bij ons bedrijf.
 • 25 vakantiedagen – bij fulltime dienstverband.
 • 13 ADV dagen – bij fulltime dienstverband.
 • Pensioenopbouw via PMT.
 • Leuk team met enthousiaste collega’s.
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden.
 • Leuk team met enthousiaste collega’s.
 • Een prettige werksfeer binnen een familiebedrijf waar de medewerkers centraal staan.

 

Over Mensonides Installatie

Mensonides Installatie is al ruim 45 jaar hét allround installatiebedrijf uit Harlingen. Wij zijn totaal aanbieder op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek.

Met onze jarenlange ervaring en innovatieve oplossingen bedienen wij zowel particulieren als de zakelijke klanten in het noorden van Nederland.

 

Familiebedrijf

Ons bedrijf groeit gestaag. Inmiddels werken er al meer dan 90 toegewijde medewerkers bij Mensonides Installatie.

Ondanks onze groei behouden wij wél de kenmerken van een familiebedrijf en ervaren medewerkers het familiegevoel bij ons. Er is een informele werksfeer, de lijntjes zijn kort en plezier maken vinden wij superbelangrijk. Zowel plezier in je werk als naast je werk. Daarom organiseren wij óók gezellige bedrijfsuitjes, vrijdagmiddagborrels, kerstborrel en de jaarlijkse bouwvakborrel.

 

Bij Mensonides Installatie sta je als medewerker centraal. Dit doen wij door continue te investeren in ons personeel in de vorm van opleiding en scholing. Bij ons staat blijven leren, kennis delen en persoonlijke groei hoog in het vaandel.

 

Onze projecten

Dagelijks werken onze monteurs aan geweldige projecten. Zij worden ondersteund door onze werkvoorbereiders, tekenaars, engineers, planners, adviseurs, projectleiders en alle andere collega’s op kantoor.

Onze projecten zijn divers, zoals warmtepompen, cv-ketels en zonnepanelen installeren en onderhouden bij particulieren klanten. Maar ook de totale installatiewerkzaamheden bij een nieuwbouwprojecten, bijvoorbeeld een appartementencomplex. Of wat dacht je van het onderhoud van een zonnepark met meer dan 30.000 zonnepanelen, óók dat zijn werkzaamheden die wij graag doen.

 

De toekomst begint vandaag

Het is onze ambitie om vooral nog duurzame installaties te realiseren en waar mogelijk energieneutrale installaties op te leveren. Wij pakken onze voortrekkersrol op en zien het als onze plicht om klanten te helpen energie te besparen en installaties zo duurzaam mogelijk op te leveren.

Wij gaan graag met onze klanten in gesprek over onze duurzame ambities. Wij geven eerlijk advies over duurzame mogelijkheden die bij de klant en onze ambitie passen.

Kom óók werken bij Mensonides Installatie en help mee met het verduurzamen van Friesland!

 

Ben je helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature.

Heb jij ervaring als werkvoorbereider? En verdiep jij je graag in technische vraagstukken? Dan zoeken wij jou!

Solliciteren – Meer informatie

Neem direct contact op met Wietse de Wit. Hij vertel je graag meer over deze functie en het bedrijf. 

0517 – 41 26 58

WhatsApp

E-mail

 

Solliciteren

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.