Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

 

De huidige salderingsregeling voor zonnepanelen van particulieren en kleinverbruikers blijft ongewijzigd en wordt verlengd tot 1 januari 2023. Vanaf het jaar 2023 wordt het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd.

 

Nieuwsbericht 10 februari 2022: het huidige kabinet denkt na over het aanpassen van het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling vanaf 2023 zonnepanelen. Er wordt naar dit wetsvoorstel gekeken omdat duidelijk is dat de afbouw niet op 1 januari 2023 kan starten.

 

Wat is de salderingsregeling?

De huidige salderingsregeling houdt in dat terug geleverde stroom uit zonnepanelen wordt afgetrokken van het energieverbruik.

In de zomer maanden wekken de zonnepanelen vaak meer energie op dan u verbruikt. Deze energie levert u terug aan het net. Deze extra opgewekte energie wordt verrekend op de jaarrekening met hetzelfde tarief.

 

 

Voorbeeld salderen

Met de zonnepanelen op uw dak wekt u in één jaar 3.125 kWh op. Dit zelfde jaar verbruikt u totaal 3.500 kWh. U krijgt dan een jaarrekening van uw energieleverancier voor 375 kWh.

 

energiezuinig wonen subsidies zonnepanelen

 

 

Terugverdientijd van 7 jaar gewaarborgd

Vanaf 1 januari 2023 wordt de saldering regeling geleidelijk in acht jaar afgebouwd. Het voordeel voor het terug leveren aan het elektriciteitsnet wordt daarom elk jaar iets minder. Met andere woorden, de opgewekte zonne-energie die wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet wordt niet meer voor 100 procent verrekend met de gekochte stroom. 

Met deze overgangsperiode is de gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar gewaarborgd. De verwachting is dat na het jaar 2031 zonnepanelen rendabel zijn door direct eigen verbruik en de terugleververgoeding van de leverancier. 

 

 

Nu kiezen voor zonnepanelen

Kies daarom juist nu voor zonnepanelen. U maakt de komende jaren nog gebruik van de salderingsregeling, en u profiteert tot 2031 nog van afbouwregeling. 

Vraag vandaag geheel vrijblijvend een offerte aan en u heeft direct inzichtelijk hoeveel u kunt besparen en wat uw terugverdientijd is. 

Offerte aanvragen

 

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over zonnepanelen? Op onze website staat meer informatie over zonnepanelen.

Liever persoonlijk contact? Bel 0517 – 41 26 58 of vul ons contactformulier in.