fbpx

Omschrijving


Installatie en montage Full Black Panasonic zonnepanelen

In juni 2019 hebben wij  Full-black zonnepanelen van het merk Panasonic geplaatst bij een woning aan De Wurdze in Balk.  In totaal zijn er 15 zonnepanelen geplaatst met een hoog vermogen van 325 Wp. De zonnepanelen zijn geplaatst in combinatie met Solar Edge omvormer en Power Optimizers. Hierdoor heeft schaduw minder effect op de totale opbrengt.

De zonnepanelen zijn op het schuine dak geplaatst. De oriëntatie van de panelen is zuid-west en hebben het eerste jaar een verwachte opbrengst van ca. 4.498 kWh.

 

>> Verwachte 1e jaar opbrengst: ca. 4.498 kWh.

Zonnepanelen installatie


Zonnepanelen

 • Merk: Panasonic
 • Aantal: 15
 • Vermogen: 325 Wp.

 

 

Omvormer & optimizers

 • Merk: Solar Edge
 • Type omvormer: Solar Edge SE4K E-Series
 • Type optimizers: P500

 

 

 

Montage materiaal – Montage systeem

 • Merk: ESDEC montagesystemen
 • Type: Clickfit EVO (schuindak)

 

 

Opbrengst

 • Totaal vermogen 15 zonnepanelen: 4.875 Wp.
 • Opbrengst: ca. 4.498 kWh / jaar
 • Besparing: ca. € 940,00 / jaar

 

Foto's


Foto’s van de installatiewerkzaamheden tijdens het plaatsen van de zonnepanelen in Franeker – Friesland.

Toegepaste installatieproducten

installatiewerkzaamheden

Zonnepanelen van Panasonic


Zonnepanelen van het A-merk Panasonic zijn van absolute topkwaliteit. Panasonic is al vanaf het jaar 1975 bezig met het ontwikkelen van zonnecellen.

 

Panasonic – N335K KURO – VBHN325KJ01

De HIT zonnepanelen van Panasonic staan bekend om het hoge rendement, zeer goed prestaties, slimme maatvoering en vanwege de uitzonderlijke productgaranties. Het Panasonic HIT paneel heeft een vermogensgarantie van 25 jaar en nu ook een productgarantie van maar liefst 25 jaar.

De nieuwste generatie HIT zonnepanelen hebben een hoog vermogen van 325 Wp. Uiteraard heeft het paneel een prachtige zwarte uitstraling. Niet alleen de zonnecellen en de backsheet is zwart. Ook het frame is volledig zwart uitgevoerd. Dit zorgt voor een mooie esthetische uitstraling op het dak.

 

 • Tier 1 producent van zonnepanelen
 • Verlengde productgarantie van 25 jaar
 • Vermogensgarantie: 25 jaar lineaire (eerste jaar: 97 % – vanaf het 2e jaar -0,45 %/jr, – 25e jaar 86,2 %)

 

Meer informatie over dit paneel op de datasheet

 

Solar Edge omvormer


Bij de omvormer is gebruik gemaakt van het merk Solar Edge in combinatie met Power Optimizers.

Achter elk zonnepaneel is een SolarEdge Power-Optimizer geplaatst. Met SolarEdgie Power-optimizers wordt uit elk paneel de maximale opbrengst gehaald. Schaduw en/of vervuiling hebben veel minder effect op de totale opbrengst van het hele zonnepanelen systeem.

Bij zonnepanelen met een string-omvormer wordt de opbrengst bepaald door het zwakste zonnepaneel. Door Power-optimizers te gebruiken worden zonnepanelen intelligent en produceren ze meer vermogen in vergelijking met een traditioneel string omvormer systeem.

SolarEdge staat voor kwaliteit, op de omvormer zit standaard 12 jaar fabrieksgarantie. De optimizers hebben zelfs standaard 25 jaar fabrieksgarantie.

 

 

Online monitoring

De optimizers geven zeer nauwkeurige informatie over de werking van elk individueel zonnepaneel. Met de online monitoring tool van SolarEdge ziet u de totale opbrengst en de opbrengt per zonnepaneel.

 

 

Montagemateriaal van ESDEC


De zonnepanelen zijn door middel van het montagesysteem van het Nederlandse bedrijf ESDEC gemonteerd.

 

Schuin dak – ClickFit EVO Systeem

De rail en de haken van het ClickFit EVO Systeem zijn van blank aluminium. Eindkappen, klemmen en montageschroeven worden in zwart uitgevoerd: voor mooie all-black uitstraling.

 • Tot 20 jaar productgarantie.


Ook zonnepanelen van het merk Panasonic op uw dak?

Kies voor Mensonides Installatie voor eerlijk advies over zonnepanelen. Vraag vandaag nog een offerte aan voor de mogelijkheden. 

Vraag nu een offerte. Wij geven u persoonlijk en eerlijk advies over zonnepanelen. 

Offerte aanvragen

 

Wij plaatsen zonnepanelen in de hele provincie Friesland en dus ook in de Gemeente De Friese Meren zoals: Joure, Lemmer, Balk en Sloten.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.
X