Beoordeling door klanten: 8.7/10 ­ 655 beoordelingen

Omschrijving


Zonnepanelen-actie Gemeente Sudwest Fryslan 

Als het weer het toelaat plaatsen wij ook zonnepanelen in de wintermaanden. In de Gemeente Sudwest Fryslan zijn wij keihard aan het werk met het plaatsen van zonnepanelen n.a.v. de zonnepanelen-actie in deze gemeente.

 

Installatie en montage Full Black LG Neon2 zonnepanelen

In december 2019 hebben wij twee woningen voorzien van prachtige Full-black zonnepanelen-installatie van het A-merk LG Solar geplaatst.

In totaal zijn 2x 13 zonnepanelen op twee woningen aan de Atalanta in Sneek geplaatst. De zonnepanelen zijn geplaatst in combinatie met Solar Edge omvormer en Power Optimizers. Hierdoor heeft schaduw minder effect op de totale opbrengt.

 

>> Verwachte 1e jaar opbrengst: ca. 3.370 kWh.

Projectgegevens


  Aantal zonnepanelen:  13 per woning

  Vermogen paneel:  325 Wp.

  Opbrengst:  3.370 kWh. per woning

  Zonnepaneel:  LG Solar

  Omvormer: Solar Edge

Installatiewerkzaamheden


Een mooie klus met een hoog vermogen zonnepanelen van maar liefst 325 Wp. Deze klanten wilden het dak optimaal benutten. Naast de 8 zonnepanelen op het schuine dak, zijn er daaarom ook 5 zonnepanelen per woning op het platte dak geplaatst.

 

Zonnepanelen

 • Merk: LG Solar
 • Type: LG Solar – NeON 2 – Full Black
 • Aantal: 13
 • Vermogen: 325 Wp.

 

 

 

Omvormer & optimizers

 • Merk: Solar Edge
 • Type omvormer: Solar Edge SE HD-Wave 3500H
 • Type optimizers: P370

 

 

 

Montage materiaal – Montage systeem

 • Merk: ESDEC montagesystemen
 • Type: Clickfit EVO (schuindak) & FlaxFix Fusion

 

 

Opbrengst

 • Totaal vermogen 13 zonnepanelen: 4.225 Wp.
 • Opbrengst: ca. 3.370 kWh / jaar
 • Besparing: ca. € 700,00 / jaar

 

Foto's


Foto’s van de installatiewerkzaamheden van de zonnepanelen in Sneek – Friesland.

Toegepaste installatieproducten

installatiewerkzaamheden

Zonnepanelen van LG-solar


Zonnepanelen van het A-merk LG Solar zijn van absolute topkwaliteit. LG staat bekend om de uitmuntende kwaliteit, opbrengst en garantievoorwaarden.

 

LG Solar – NeON2

De LG NeON 2 is hét toppaneel van LG. De NeON2 panelen maken gebruik van CELLO technologie. Hierdoor zijn de zilveren aansluitlijnen aan de boven- en onderkant van het paneel niet meer nodig zijn. Daardoor zijn deze All-black zonnepanelen zwarter dan normale all-black panelen. Voor het bereiken van een stabiele kwaliteit op lange termijn maakt LG gebruik van een betrouwbaarheidstestsysteem, dat strenger is dan de
wereldwijde certificeringsnorm.

 

Beste prestaties en zeer goed garantievoorwaarden

De NeON2 zonnepanelen presteren beter op zonnige dagen dankzij de verbeterde temperatuurgevoeligheid. Ook op platte daken zijn deze panelen perfect, omdat ze ook via de achterkant van het paneel licht opvangt en omzet naar energie. De jaarlijkse degradatie van de panelen is slechts 0,35%.

 • Tier 1 producent van zonnepanelen
 • Opbrengstgarantie | 89,6% lineaire garantie na 25 jaar
 • Productgarantie | 25 jaar

 

Solar Edge omvormer


Bij de omvormer is gebruik gemaakt van het merk Solar Edge in combinatie met Power Optimizers.

Achter elk zonnepaneel is een SolarEdge Power-Optimizer geplaatst. Met SolarEdgie Power-optimizers wordt uit elk paneel de maximale opbrengst gehaald. Schaduw en/of vervuiling hebben veel minder effect op de totale opbrengst van het hele zonnepanelen systeem.

Bij zonnepanelen met een string-omvormer wordt de opbrengst bepaald door het zwakste zonnepaneel. Door Power-optimizers te gebruiken worden zonnepanelen intelligent en produceren ze meer vermogen in vergelijking met een traditioneel string omvormer systeem.

SolarEdge staat voor kwaliteit, op de omvormer zit standaard 12 jaar fabrieksgarantie. De optimizers hebben zelfs standaard 25 jaar fabrieksgarantie.

 

 

Online monitoring

De optimizers geven zeer nauwkeurige informatie over de werking van elk individueel zonnepaneel. Met de online monitoring tool van SolarEdge ziet u de totale opbrengst en de opbrengt per zonnepaneel.

 

 


Ook zonnepanelen van het merk LG op uw dak?

Kies voor Mensonides Installatie voor eerlijk advies over zonnepanelen. Vraag vandaag nog een offerte aan voor de mogelijkheden. 

Vraag nu een offerte. Wij geven u persoonlijk en eerlijk advies over zonnepanelen. 

Offerte aanvragen

 

Wij plaatsen zonnepanelen in de hele provincie Friesland en dus ook in de Gemeente Sudwest Fryslan: Sneek, Bolsward en Workum. 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.