fbpx

Mensonides Installatie is CO vrij gecertificeerd

Laat uw werkzaamheden uitvoeren aan uw CV-ketel?

Voorkom koolmonoxidevergiftiging! Sinds april 2023 mag u alleen een CO-vrij gecertificeerd bedrijf inschakelen voor werkzaamheden aan uw cv-ketel, gashaard of geiser. Hiervoor is de gasketelwet in het leven geroepen.

Mensonides Installatie is CO-vrij gecertificeerd voor het installeren, repareren, onderhouden en in bedrijf stellen van CV-ketels.

 

Waarom is het CO vrij certificaat in het leven geroepen?

De wettelijke CO-certificering is van groot belang om het aantal ongevallen met koolmonoxide terug te dringen. Daarom is besloten dat alleen gecertificeerde bedrijven mogen werken aan CV-ketels.

 

 

Hoe voorkomt u een CO-vergiftiging?

  • Ventileer: zorg altijd voor goede ventilatie in de ruimte waar de CV-ketel staat. Laat altijd een raampje of een luchtrooster open staan.
  • Alarmeer: Plaats een CO-melder in de ruimte van de CV-ketel.
  • Onderhoud: Laat uw CV-ketel jaarlijks onderhouden door een CO vrij gecertificeerd bedrijf, zoals Mensonides Installatie.

 

Wat zijn de oorzaken van een CO-vergiftiging?

Een CO-vergiftiging kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de oorzaken is een slecht onderhouden, defect of verkeerd gemonteerd(e) CV-ketel en/of rookgasafvoer.

Koolmonoxide komt vrij onder andere vrij bij een onvolledige verbranding van aardgas. Een slecht onderhouden, defect of verkeerd gemonteerde CV-ketel of rookgasafvoer kan de oorzaak zijn van het vrijkomen van koolmonoxide. Om deze ongelukken te voorkomen, geldt sinds april 2023 een nieuwe wetgeving. Vanaf dan mogen alleen CO-vrij gecertificeerde installatiebedrijven aan een CV-ketel werken.

 

Heeft u een nieuwe cv-ketel?

Er wordt vaak gedacht dat een nieuwe cv-ketel geen CO-vergiftiging kan veroorzaken. Helaas klopt dit niet. Ook een nieuwe CV-ketel heeft periodiek onderhoud nodig.

 

Pas op met verbranding van gas, olie of hout in een afgesloten ruimte

Verbrand nooit gas, olie of hout in een afgesloten ruimte. Dit kan tot koolmonoxide leiden. Voorbeelden hiervan zijn: het gebruik van gasheaters in een schuur of afgesloten partytent.

‍‍‍

Laat uw CV-ketel installeren en onderhouden door Mensonides Installatie

Sinds 1 april 2023 gelden er nieuwe regels voor het installeren en onderhouden van uw cv-ketel, geiser, gashaard of -kachel. Deze regels zijn vastgelegd in de bouwregelgeving.

Als eigenaar en/of bewoner van een woning bent u zelf verantwoordelijk voor de CV-ketel. Dus ook voor het onderhoud en het vervangen ervan wanneer als deze kapot gaat. Sinds 1 april 2023 bent u verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie aan uw cv-ketel. Zelf klussen aan een CV-ketel is verboden.

 

Hoe weet ik of een bedrijf gecertificeerd is?

U kunt een CO-vrij gecertificeerde installateur herkennen aan het CO-vrij logo.

Voor het verkrijgen van een CO-vrij certificaat hebben onze monteurs een opleiding gedaan en wordt er gewerkt met speciale meetapparatuur.

 

Mensonides Installatie is CO-vrij gecertificeerd voor het installeren, repareren, onderhouden en in bedrijf stellen van CV-ketels.

Wij bieden onze klanten diverse onderhoudspakketten aan voor de CV-ketel.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.
X