fbpx

Handleiding | ATAG ZONE Thermostaat

atag one  

Heeft u een ATAG ZONE Thermostaat en bent u benieuwd hoe u deze moet instellen?

Op deze pagina vindt u meer informatie over het instellen en de handleiding van de ATAG ZONE Slimme Thermostaat. Met de ATAG zone slimme thermostaat wordt u nieuwe ATAG CV-ketel energiezuinig aangestuurd en zorgt voor een laag gasverbruik.

Heeft u de ATAG One thermostaat, klik dan hier.

 


 

 

ATAG ZONE – APP

De ATAG ZONE is een slimme thermostaat. De klok programma’s zijn in te stellen via de bijhorende app. Ook krijgt u met de ATAG ZONE automatisch bericht als de CV-ketel moet worden bijgevuld of dat er een storing is opgetreden.

ATAG ZONE app – downloaden 

Met de bijhorende app kunt u eenvoudig weekprogramma’s instellen.

 


 

 

Video Handleiding – ATAG One Zone verbinden met internet (Android)

Heeft u een nieuwe CV-ketel bij ons gekocht, dan heeft onze monteur in de meeste gevallen uw ATAG Zone reeds verbonden met het internet.

Video Handleiding – ATAG One Zone verbinden met internet (Apple / Iphone)

Heeft u een nieuwe CV-ketel bij ons gekocht, dan heeft onze monteur in de meeste gevallen uw ATAG Zone reeds verbonden met het internet.

Stappenplan

Maak kennis met de ATAG One Zone.
Stap 1:
Het installeren van de app & het maken van een gebruikersaccount
Stap 2:
Het opstarten van de ATAG One Zone.
Stap 3:
Het doorgeven van de Wi-Fi gegevens.
Stap 4:
Het koppelen van de ATAG One Zone aan jouw gebruikersaccount.
Stap 5:
Het ingeven van een aantal basis instellingen.

 

 

Video Handleiding – instellen weekprogramma’s ATAG Zone

Bij deze video-handleiding gaan wij er vanuit dat de App en de ATAG ZONE met elkaar gekoppeld zijn. Is dit niet het geval, bekijk dan eerst de video hierboven.

 


Handleiding – ATAG ZONE

Korte handleiding [download]

Uitgebreide handleiding [download]

 

 


ATAG Zone is een modulerende thermostaat

Een modulerende thermostaat zorgt ervoor dat uw woning gelijkmatiger verwarmd wordt. Hierdoor zal de cv-ketel minder vaak op vol vermogen draaien. Dit levert u een gasbesparing op.

Voorbeeld werking modulerende thermostaat:

Stel u heeft de thermostaat ingesteld op 21 graden en het is 20 graden in de woonkamer. Dan zou een niet modulerende thermostaat op volle kracht gaan opwarmen om er nog 1 graad bij te krijgen.

Een modulerende thermostaat doet dat niet. Deze stuurt het signaal van die ene graad door naar de CV-ketel en die gebruikt precies genoeg energie om net die ene graad te verwarmen. Een modulerende thermostaat zorgt er dus voor dat de CV-ketel voor een kleine opwarming niet “vol gas” gaat.

Gewenste temperatuur

Op de ATAG Zone thermostaat wordt de temperatuur op een tiende nauwkeurig weergegeven. De thermostaat schakelt de CV-ketel pas in wanneer de kamertemperatuur ca. 0,5 °C lager is dan de ingestelde temperatuur. Het huis wordt vervolgens iets onder of iets boven de ingestelde temperatuur verwarmd.

 

 


Veel gestelde Vragen – ATAG ZONE

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen van de ATAG ZONE APP.

Heeft u de ATAG ZONE app gedownload op uw smartphone? Bekijk dan de video’s hierboven voor een korte rondleiding en de mogelijkheden.

De cv-ketel blijft op een laag vermogen branden – moduleren – en houdt daarmee de kamer op energiezuinige wijze met maximale condensatie op temperatuur.

Dat is de reden dat het vlamsymbool nog steeds zichtbaar is.

Ja, ATAG ZONE werkt ook zonder internet. U kunt dan altijd nog de temperatuur op de thermostaat zelf wijzigen.

Ja, ATAG ZONE is dusdanig eenvoudig in gebruik dat iedereen deze e-thermostaat kan instellen en bedienen.

Nee, dat kan niet.

De thermostaat zelf kan gebruikt worden, maar om deze online te krijgen en dus ook op afstand bedienbaar te maken, moet er bij de installatie van ATAG ZONE eenmalig verbinding worden gemaakt met de ATAG ZONE app via uw tablet of smartphone.

De ATAG ZONE app is gratis te downloaden via de App Store (IOS 7.1 en hoger) en Google play Store (4.1 / JellyBean en hoger).

Check in de ATAG ZONE app of er nog verbinding is met wifi. U ziet dit door het wifi symbool rechtsboven wit is. Een grijs wifi symbool betekent dat er geen wifi signaal gevonden is.
Probeer het wifi-signaal te herstellen door te kijken of er in de ruimte waar u zich bevindt een wifi signaal is. Schakel evt. uw router aan/uit en evt. ook de wifi verbinding op uw smartphone/tablet.

of

De ATAG ZONE app vindt geen gekoppelde ATAG Zone thermostaat:

Klik dan in het beginscherm van de ATAG ZONE app op het woord Zone en de app zal opnieuw naar de ATAG ZONE thermostaat zoeken waar hij verbinding mee kan maken.

Op de ATAG ZONE thermostaat zelf:
Check het netwerk via ’Instellingen’ -> ’Netwerk’

Alle functies die direct op de ATAG ZONE beschikbaar staan blijven op de ATAG ZONE zelf operationeel.

ATAG ZONE blijft volgens de instellingen de cv-ketel aansturen en blijft bedienbaar. U zit niet in de kou.

Herstel het wifi-signaal van uw internetverbinding. Indien er weer een wifi-signaal beschikbaar is pakt ATAG ZONE dit automatisch weer op.

Start de koppelprocedure voor de ATAG Zne thermostaat met uw router opnieuw zoals u dat ook zou doen bij het zoeken van een nieuw WiFi netwerk.

Stappenplan:

  1. op de ATAG ZONE thermostaat: ga naar Instellingen –> Verbinden
  2. op uw Android/iOS smartphone/tablet: ga naar de WiFi-instellingen smartphone/tablet –> ZONE kiezen
  3. op de ATAG ZONE app: voer de WiFi-configuratie uit door alle stappen op de ATAG ZONE app te doorlopen tot het inlogscherm.
  4. op de ATAG ZONE thermostaat: bevestig de gemelde verbinding –> Terug naar het standaard scherm.

Nee, dat is niet mogelijk aangezien de oorzaak niet altijd op afstand te achterhalen is.

Het cv-toestel staat om een bepaalde reden in storing. Dat zal eerst verholpen moeten worden alvorens een cv-toestel evt. gereset kan worden.

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen over het energieverbruik in combinatie met de ATAG ZONE .

Na ingebruikname van ATAG ZONE , heeft deze tijd nodig om zijn ‘omgeving te leren kennen’. Wanneer in de praktijk blijkt dat het niet mogelijk is om het gewenste temperatuurprofiel te volgen, wordt deze bijgesteld en gaat ATAG ZONE de volgende keer eerder beginnen.

Vooral bij ‘langzame’ systemen, zoals vloerverwarming, kan het enige tijd duren voordat ATAG ZONE ‘weet’ wanneer er gestart moet worden met verwarmen van de ruimte en de mogelijke temperatuuroverschrijding – overshoot – tot een minimum te beperken. Na deze zogenaamde ‘leer’periode past ATAG ZONE het profiel voortdurend aan aan veranderende omstandigheden. Deze kunnen zeer divers zijn en variëren van weersomstandigheden tot bijvoorbeeld stand van gordijnen.

Juist deze veranderende omstandigheden zorgen ervoor dat de ingestelde temperatuur soms eerder of later dan is ingesteld, wordt bereikt.

Dit ‘leerproces’ kan tot wel 10 dagen duren voordat de ZONE je huis heeft leren kennen.

Ja, in het ATAG – ZONE Portal kunt u de gemiddelde waarden van de afgelopen 48 uur terugvinden.

Het gaat hierbij om de cv-aanvoertemperatuur, tapwatertemperatuur, buitentemperatuur, kamertemperatuur, ingestelde kamertemperatuur en of de cv-ketel in bedrijf is voor tapwater of voor cv.

Klik in het Portal op het tabblad ’INSTELLINGEN’ en vervolgens op ’LOGGING’.

De ZONE maakt standaard gebruik van ‘inschakeloptimalisering’. Dit betekent dat er met zo weinig mogelijk energieverbruik toch op het door jou aangegeven moment de ruimte op de juiste temperatuur is.

Dit kan ook betekenen dat de CV-ketel eerder gaat verwarmen (op een lagere temperatuur) om energie te besparen.

Vindt u dit vervelend, dan is de maximale tijd van de ‘inschakeloptimalisering’ in te stellen.

ATAG ZONE werkt met een zo laag mogelijke aanvoertemperatuur voor het meest efficiënte resultaat. Deze lage aanvoertemperatuur betekent ook een lage retourtemperatuur en dus een hoog rendement.

Dit is alleen mogelijk als de CV-ketel en thermostaat optimaal alle informatie met elkaar delen. De ATAG ZONE is speciaal ontwikkeld voor ATAG producten en daarom de beste keuze.

Ja, ATAG ZONE probeert altijd zo laat mogelijk te beginnen met verwarmen voor het meest efficiënte resultaat.

Er wordt alleen gestart als blijkt dat het verwarmingssysteem eerder niet snel genoeg is geweest om de gewenste temperatuur op tijd te bereiken.

Ja, de ATAG ZONE is een modulerende thermostaat die door ATAG zelf is ontwikkeld.

Daardoor werkt deze optimaal samen met je ATAG cv-ketel. Ook geeft de ATAG ZONE meer inzicht en daardoor meer grip op je energieverbruik.

Is uw probleem met de ATAG Zone nog niet opgelost?

Stel hier jouw vraag

Neem contact met ons op

Wij zijn online en telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 – 17.00 uur.

0517 – 41 26 58

info@mensonides.nl

Contactformulier

Facebook

Technisch zeker. Persoonlijk warm.