Beoordeling door klanten: 8.7/10 ­ 655 beoordelingen

Stappenplan CV-ketel bijvullen

Als uw cv-ketel een storing heeft dan kan het bijvullen van de cv-ketel deze storing verhelpen.

Voor een goede werking dient de waterdruk in het CV-systeem ongeveer tussen de 1,7 en 2,0 bar te zitten. Is de druk in de CV-ketel te laag en geeft de CV-ketel een storing? Probeer dan eerst de CV-ketel bij te vullen. Het bijvullen van het cv-systeem doet u al in een paar stappen.

 

 

Werkwijze bijvullen CV-ketel

  1. Controleer de waterdruk van uw cv-ketel. Kijk op de meter. Bij oudere modellen hoort de zwarte wijzer tussen de 1,7 en 2,0 BAR te staan.Bij nieuwe cv-ketels kan je dit digitaal aflezen. Staat de wijzer onder de 1,7 BAR? Dan is de cv-ketel bijvullen de oplossing.
  2. Laat de cv-ketel afkoelen alvorens u hem gaat bijvullen. Dit doet u door beneden de thermostaat naar beneden te draaien.
  3. Controleer of de cv-ketel is afgekoeld.
  4. Sluit een vulslang aan op de waterkraan (deze zit in de buurt van de cv-ketel).Laat de meeste lucht uit de vulslang verdwijnen door hem langzaam te laten vollopen met water.Sluit de slang vervolgens aan op de vulkraan van het verwarmingssysteem.
  5. Daarna draait u de waterkraan voorzichtig open en vervolgens ook de vulkraan.Deze draait u open door hem een kwart slag te draaien.
  6. Laat het water uit de waterkraan stromen totdat de druk van de cv-ketel hoog genoeg is.Deze moet uitkomen tussen de 1,7 en 2,0 BAR.
  7. Als het juiste aantal BAR is bereikt draait u de vulkraan op het verwarmingstoestel dicht.Vervolgens draait u ook de waterkraan dicht.
  8. Let op! Zet een emmer onder de kraan, want zodra u de slang afkoppelt kan er nog water uit de vulslang komen.
  9. Heeft u bovenstaande stappen voltooid? Zet de cv-ketel dan weer aan.Dient u ook de installatie nog te ontluchten? Klik dan hier voor een stappenplan voor het ontluchten van uw cv-ketel.

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.