Geweldig nieuws!

Met trots kunnen wij zeggen dat Mensonides Installatie nu SCIOS Scope 8 en Scope 10 gecertificeerd is.

 

Periodieke inspectie elektrische installatie

Voor de veiligheid en de eisen van verzekeraars dienen bedrijven hun elektrische installatie periodiek te laten inspecteren. Waar voorheen vaak kon worden volstaan met een NEN3140 keuring, wordt nu vaak een Scope 8 of Scope 10 keuring geëist van de verzekeraar.

 

De Scope 8 en Scope 10 inspecties mogen alleen worden uitgevoerd door bevoegde personen en organisaties die conform scope 8 en 10 gecertificeerd zijn. Wij zijn inmiddels getoetst en en SCIOS Scope 8 en Scope 10 gecertificeerd. Dit houdt in dat wij nu op hoog kwaliteitsniveau inspecties aan uw elektrische installaties kunnen uitvoeren.

 

 

SCIOS Scope 8

Een Scope 8 inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installatie. Deze inspectie is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140 “Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning”.

De Scope 8 keuring is de verzekeringstechnische opvolger van de NEN3140 keuring. Deze keuring houdt op bij het “stopcontact”.

Meer over Scope 8

 

 

SCIOS Scope 10

Een Scope 10 inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de elektrische installatie inclusief daarop aangesloten apparaten en machines. Deze inspectie is gebaseerd op de Nederlandse Technische Afspraak NTA 8220 “Beoordelingsmethode op brandrisico van elektrisch materieel” In de NTA 8220 staat omschreven wat en hoe er beoordeeld moet worden.

Door middel van metingen en thermografisch onderzoek wordt gekeken naar mogelijke brandgevaarlijke situaties aan of in de nabijheid van elektrotechnische installatiedelen.

De Scope 10 keuring lijkt op een Scope 8 keuring, maar dan met de aanvulling dat er verder wordt gekeken dan het “stopcontact”.

Meer over Scope 10

 

 

 

 

SCIOS Scope 12

En wij zijn ambitieus, daarom gaan een aantal van onze collega’s zich binnenkort ook storten op de opleiding Scope 12 voor zonne-installaties.

De SCIOS Scope 12-keuring is een elektrische inspectie van zonnestroominstallatie bij bedrijven.

 

 

Waarom Scope 8 / 10?

De bond van verzekeraars heeft besloten dat een NEN3140 keuring niet helemaal sluitend is en ruimte biedt voor onduidelijkheid. Hiervoor is de Scope 8 en Scope 10 keuring in het leven geroepen. Het grote verschil is dat door de inspecteurs niet alleen naar veiligheid wordt gekeken, maar ook naar potentiële brandrisico’s en hoe de elektrische installatie gebruikt wordt.

Uw verzekeraar beoordeelt of u een Scope 8 of Scope 10 keuring dient te laten uitvoeren.

 

 

Inspectiebedrijf elektrische installatie Friesland

Met het behalen van het SCIOS Scope 8 en Scope 10 is Mensonides Installatie hét inspectiebedrijf in Friesland om uw elektrische installaties te keuren.

Vraag nu een offerte aan voor een SCOPE 8 of SCOPE 10 keuring.

 

Offerte aanvragen