fbpx

"In mijn woning moet elektra worden aangelegd"

Mensonides laat vakmensen elektra aanleggen in jouw woning

Aanleg elektra

Er kunnen twee situaties zijn bij het aanleggen van elektra. Er is al een groepenkast, maar nog geen elektra bedrading naar de juiste plaatsen of het is beide nog niet aanwezig in de woning. In beide gevallen is het verstandig om de elektra aan te laten leggen door vakmannen. Er komen namelijk veel verantwoordelijkheden bij kijken, waar de installateur reeds ervaring mee heeft. Bovendien ben je zo verzekerd van een veilige installatie die jarenlang mee zal gaan.

Ook bij het herstellen en uitbreiden van elektra doe je er verstandig aan om een specialist in te huren. Het werken met elektra kan namelijk gevaarlijk zijn als je iets verkeerds doet. De elektriciens van Mensonides zijn gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring met het aanleggen, herstellen en uitbreiden van elektra. De deskundigen kunnen je ook adviseren over de verdeling van elektra in jouw huis. Hierdoor verminder je de kans dat stoppen kunnen doorslaan. Zelfs het aanbrengen van een nieuwe groepenkast of bijvoorbeeld een elektrisch laadpunt voor de auto is voor de monteurs de gewoonste zaak!

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

De medewerkers van Mensonides stellen graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de klantenservice. Jouw wensen en situatie worden besproken en van daaruit kan de expert een offerte voor je opstellen.

Offerte aanvragen

Groepenkast + bedrading aanleggen

Als er nog niets aan elektra is gedaan in de woning dan begint het bij het kiezen en installeren van de groepenkast. Afhankelijk van de woning wordt het aantal groepen bepaald. Met het oog op de toekomst en de wetenschap dat men niet weet hoeveel elektrische apparaten mensen later in huis hebben kunnen er nooit teveel groepen zijn. De keuken en het washok krijgen sowieso een eigen groep, omdat de apparaten die hier staan veel stroom vragen.

Ook de verlichting zit op een eigen groep. Van te voren is het van belang dat wordt nagedacht over waar er verlichting moet komen in de woning, zodat dat in een keer goed kan worden aangelegd.

Daarnaast is het soms nodig om krachtstroom aan te leggen. Dit is nodig wanneer je bijvoorbeeld een inductiekookplaat, jacuzzi of sauna in huis hebt. Voor het aanleggen van krachtstroom staat de monteur van Mensonides uiteraard ook voor je klaar!

Enkel bedrading aanleggen

Als er al een groepenkast geïnstalleerd is in de woning, maar er nog geen bedrading loopt naar de desbetreffende kamers dan is het belangrijk dat de elektra vanuit de juiste groep naar de desbetreffende kamers wordt getransporteerd. In de muren van de woning wordt een gleuf gefreesd. Hier komen pvc leidingen in te liggen waardoor de bedrading voor de elektra naar de  juiste ruimtes wordt getrokken.

Het enige wat dan nog overblijft is het aansluiten van de bedrading op de wandcontactdozen. De plus en min polen worden aangesloten op de juiste contactpunten en de aardedraad zal worden aangesloten op de aardepunten van het stopcontact.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.