Leeuwarder Courant – Artikel over onze nieuwe batterijcontainer

In de Leeuwarder Courant van vrijdag 1 maart 2024 staat, in de economie bijlage, een mooi artikel over de batterijcontainer die recent bij ons pand is geplaatst. Ook is het artikel op de website van de LC geplaatst. 

 

Wij hebben sinds kort een grote container met daarin batterijen naast het bedrijfspand in Harlingen staan. Wij willen graag zelf ondervinden hoe het is om de eigen opgewekte energie op te kunnen slaan. 

 

 

 

 

Waarom Mensonides Installatie een container met een grote batterij naast het eigen pand in Harlingen zet

Installateur Mensonides heeft sinds kort een grote container met daarin een batterij naast het bedrijfspand in Harlingen staan. Het bedrijf wil zelf ondervinden hoe het is om de eigen opgewekte energie op te kunnen slaan, nu steeds meer klanten bij hen komen met vragen voor energie-opslag.

,,Je wilt er zelf gevoel bij krijgen’’, zegt technisch directeur Niels Mensonides. ,,Het is bewezen techniek en we hebben er wel ervaring mee. Maar het is net alsof je een auto moet verkopen. Dan wil je er eerst zelf ook even in hebben gereden.’’De batterij heeft een opslagcapaciteit van 240 kilowattuur. Dat is genoeg om de bedrijfsvoering een of twee dagen op te laten draaien. ,,Dat hangt een beetje af van de omstandigheden’’, zegt Mensonides. ,,Een groot deel van onze bedrijfswagens is elektrisch. Als we veel moeten laden, verbruiken we uiteraard meer dan op andere dagen.’’

Klik hier om het artikel te openen, of lees het artikel op de website van de Leeuwarder Courant

 

 

Adviesgesprek

Wilt u graag informatie over accu-opslag, zonnepanelen of over het verder verduurzamen van uw woning? Vraag dan nu een offerte aan of maak direct een afspraak met onze adviseur. Onze adviseur laat u de mogelijkheden zien en kan u meer vertellen.

Offerte aanvragen