fbpx

"Ik wil te allen tijde schone lucht in mijn woning hebben"

Met mechanische ventilatie ben je zeker van een gezonde leefomgeving!

Mechanische ventilatie

Een goede ventilatie is noodzakelijk om een gezonde leefomgeving te creëren in huis. Mechanische ventilatie is hier geschikt voor. Wel is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd aan het ventilatiesysteem. Als het systeem goed wordt onderhouden dan is een mechanische ventilatie beter dan een natuurlijke ventilatie.

Bij mechanische ventilatie zorgt het systeem voor een mechanische afvoer van de lucht in huis. Doordat er lucht uit de woning wordt weggezogen wordt er ook automatisch nieuwe, frisse lucht aangevoerd door de ventilatieroosters en eventuele openstaande ramen.

Wil je weten of mechanische ventilatie goed tot recht komt in jouw woning? Neem dan contact op met een van de deskundigen van Mensonides.

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

De medewerkers van Mensonides stellen graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de klantenservice. Jouw wensen en situatie worden besproken en van daaruit kan de expert een offerte voor je opstellen.

Offerte aanvragen

Tips mechanisch ventilatiesysteem

  • Bij een mechanisch ventilatiesysteem is het enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat er schone lucht kan worden aangevoerd in huis. Dit kan door de ventilatierooster open te houden of bijvoorbeeld een raampje open te zetten. Als er geen schone lucht kan worden aangevoerd, wordt de lucht uit de kruipruimte aangezogen. Hierin zit vaak vocht, schimmels en radongas;
  • Zorg ervoor dat de lucht in huis kan doorstromen. Dit kan door ruimte onder de binnendeuren te houden van minimaal 1,5 cm of door ventilatieroosters in binnenmuren en -deuren.
  • Zet de mechanische ventilatie nooit uit! Behalve als de overheid of brandweer adviseert om de ramen en deuren gesloten te houden;
  • Zit er geen stekker bij de mechanische ventilatie? Zet dan de schakelaar in de meterkast om die hierop is aangesloten. Tip: plak er van te voren een sticker bij zodat je weet welke schakelaar de mechanische ventilatie bedient;
  •  Het is goed om de ruimtes regelmatig te luchten. De ramen een half uurtje open zetten is voldoende, want anders krijg je onnodig warmteverlies.

 

Technisch zeker. Persoonlijk warm.
X