fbpx

"Ik wil de warmte in mijn woning niet verloren laten gaan"

Mensonides laat de koude frisse lucht voorverwarmen!

WTW-unit

Met een WTW (warmte terug win)-unit gaat je warmte in huis niet zomaar verloren. Bij het ventileren van de woning wordt koude (en vooral schone) lucht aangezogen vanuit buiten. Tegelijkertijd wordt de warme (vuile) lucht naar buiten afgevoerd. Deze ventilatie is onmisbaar in een woning, omdat je anders een ongezonde leefomgeving creëert. De WTW-unit werkt net even anders dan andere ventilatiesystemen.

Werking WTW-unit

Verschillende metalen kanalen zijn aangesloten op de WTW-unit. Twee ventilatoren voeren de warme vuile binnenlucht af naar buiten en de metalen kanalen voeren nieuwe frisse lucht van buiten aan. Dit wordt dus niet meer via roosters in het raam gedaan, maar door de metalen kanalen. Zodra de warme binnenlucht wordt afgevoerd naar buiten komt het langs de WTW-unit. Hier komt tegelijkertijd ook de koude lucht van buiten langs. Hierdoor kan de warme binnenlucht de buitenlucht alvast voorverwarmen voordat het de woning daadwerkelijk in gaat.

Hierdoor gaat de warmte uit de binnenlucht niet verloren, maar wordt het gebruikt bij de opwarming van nieuwe frisse lucht. Hierdoor kan je veel energie besparen!

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

De medewerkers van Mensonides stellen graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de klantenservice. Jouw wensen en situatie worden besproken en van daaruit kan de expert een offerte voor je opstellen.

Offerte aanvragen

Innovatieve oplossingen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een warmte terug win unit te plaatsen in de badkamer. Deze unit is speciaal ontwikkeld voor de douche. Bij dit systeem wordt er warmte gehaald uit het wegstromende douchewater. Hiermee kan het koude leidingwater worden verwarmd door het verticaal rondom de toevoerleiding van het koude water te plaatsen.

 

Verhoog het wooncomfort

Door een WTW-unit in de woning te plaatsen kan je profiteren van de reeds bestaande warme lucht en bespaar je tegelijkertijd op de energierekening.

Mensonides heeft reeds jarenlange ervaring met het ventileren van woningen. Wij adviseren de WTW-unit van Itho Daalderop. Voor meer informatie over dit systeem kun je contact opnemen met de klantenservice van Mensonides. Aan de hand van jouw wensen en situatie kan de deskundige vervolgens een vrijblijvende offerte op maat voor je maken.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.