fbpx

"Schone lucht in mijn woning staat bovenaan mijn lijstje"

Mensonides zorgt ervoor dat het binnenklimaat op orde is!

Ventilatieboxen

Het ventileren van je woning is erg belangrijk. Doe je dit niet dan kan er zich een ongezond leefklimaat realiseren in jouw woning. In de meeste gevallen wordt er bij mechanische ventilatie gebruik gemaakt van ventilatieboxen.

Het verschil in ventilatieboxen van jaren geleden en nu is dat de nieuwe modellen veel stiller zijn. Daarnaast werken de nieuwe modellen op gelijkstroom in plaats van wisselstroom. Hierdoor zijn ze een stuk energiezuiniger. Een voordeel van een nieuwe ventilatiebox is dus dat de energierekening een stuk lager zal uitvallen.

Daarnaast zit er ook qua bedieningsmogelijkheden verschil in de oude en de nieuwe ventilatieboxen. De oude varianten zijn vaak te bedienen via bedrade schakelaars. De nieuwe ventilatiebox is vaak uitgerust met een draadloze bedieningsschakelaar zodat je vanaf iedere plek in huis de ventilatiestand bijvoorbeeld kunt wijzigen.

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

De medewerkers van Mensonides stellen graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de klantenservice. Jouw wensen en situatie worden besproken en van daaruit kan de expert een offerte voor je opstellen.

Offerte aanvragen

Wanneer vervangen

Veel lawaai en een slecht afzuiging wijzen op vervangen van het toestel. Ook doe je er verstandig aan om een ventilatiebox na 15 jaar sowieso te vervangen. De oudere generatie ventilatieboxen draait vaak nog op oude wisselstroom. Door een nieuwe ventilatiebox aan te schaffen kan je dus al direct besparen op de energierekening.

Een oude ventilatiebox (op wisselstroom) verbruikt ongeveer €80 per jaar. Een nieuwe daarentegen slechts €8! Je bespaart dus €72 per jaar!

Voordelen nieuwe ventilatiebox:

  • Het binnenklimaat wordt gezonder;
  • Jouw energieverbruik gaat naar beneden en daardoor ook de energienota;
  • Een nieuwe ventilatiebox maakt minder geluid;
  • Daarnaast heeft een nieuwe ventilatiebox een radiografische ontvanger;
  • Binnen vijf jaar heb je de ventilatiebox al terugverdiend!
Technisch zeker. Persoonlijk warm.