Het project Zon op je Huis in Harlingen is op maandag 15 april 2019 officieel opgeleverd. Dit gebeurde symbolisch door het laatste zonnepaneel van dit project cadeau te doen aan de bouwvereniging. Op dit zonnepaneel staan alle gegevens van het project.

 

 

Project Zon op je Huis

In opdracht van de Bouwvereniging is Mensonides Installatie in april 2017 gestart met het plaatsen van zonnepanelen op de huurwoningen en woongebouwen. De Bouwvereniging heeft de ambitie om in het jaar 2020 van het woningbezit een gemiddeld energielabel B te behalen. Om dit te behalen is onder andere gekozen om op alle woningen waar dit mogelijk is zonnepanelen te plaatsen. Mede door het plaatsen van de zonnepanelen is nu al gemiddeld energielabel A behaald.

 

Louis v/d Veen – Mensonides Installatie: “waar veel woningcorporaties kiezen voor selectie van het woningbezit, was hier de opdracht om alle huurwoningen in een periode van anderhalf jaar te voorzien van zonnepanelen. Dit heeft zeker bijgedragen dat nu al gemiddeld energielabel A is behaald. Om zo’n hoog mogelijke opbrengst te realiseren hebben wij eerst voor elke woning een legplan gemaakt. Daarna zijn er gemiddeld per dag zo’n 5 – 8 woningen voorzien van zonnepanelen”.

 

 

Zonnepanelen met micro omvormers

Voor een strakke uitstraling is gekozen voor Full-Black zonnepanelen van het A-merk Astronergy. Het vermogen van de panelen zijn 280 Wp. Als omvormer is gekozen voor micro-omvormers van Enphase. Het grote voordeel van het toepassen van micro-omvormers is dat schaduw minder effect heeft op de totale opbrengst van het systeem. Elke zonnepaneel wekt zo zijn eigen energie op. Bij een traditioneel systeem met een string-omvormer heeft een paneel in de schaduw wel effect op de hele opbrengst.

 

Ook hebben micro-omvormers als voordeel dat er in de woning geen omvormer meer op zolder hoeft te worden geplaatst. Alleen een kabel naar de meterkast waar een extra kastje is gekomen voor de zonnepanelen.

 

 

Cijfers Zon op je Huis

  • 11.521 zonnepanelen geplaatst
  • 1.391 woningen voorzien van zonnepanelen
  • 25 woongebouwen voorzien van zonnepanelen
  • Totaal vermogen komt daarmee op 3.222.620 Wp. – 3,2 mWp.

 

 

Foto’s oplevering project – Zon op je Huis

Op maandag 15 april 2019 was de officiële oplevering van het project Zon op je Huis. Petra van der Wier (De Bouwvereniging) en Jan Mensonides (Mensonides Installatie) ondertekenen de officiële oplevering. 

 

 

 

Foto’s installatiewerkzaamheden – Zon op je Huis

 

 

 

 

 

 

Timelapse zonnepanelen project – Zon op je Huis

Van de installatiewerkzaamheden is ook een prachtige Timelapse gemaakt door onze collega Chris Schuil.

De locatie van de timelapse is het Rode Dorp in Harlingen. 

 

 

 

Zonnepanelen op uw eigen woning?

Wilt u ook genieten van de voordelen die zonnepanelen bieden? Vraag vandaag nog een offerte aan. 

Wij plaatsten zonnepanelen in de hele provincie Friesland.

Offerte aanvragen