Nederlands Warmtepomp Congres 2017

Op donderdag 14 december 2017 vindt in Veenendaal het Warmtepomp congres 2017 plaats. Tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres krijgen bezoekers een actueel en realistisch beeld van de kansen en mogelijkheden voor warmtepompconcepten in woningen.

 

Op het congres zullen diverse sprekers hun kennis en informatie delen over over warmtepompinstallaties, financieringsmogelijkheden, veranderingen in wet- en regelgeving en het belang van integrale bouwprojecten.

 

Het congres wordt onder andere bezocht door:

  • Installateurs
  • Adviseurs/ingenieurs
  • Architecten
  • Woningcorporaties
  • Gemeenten

 

 

Niels Mensonides spreker op het Nederlands Warmtepomp Congres 2017

Niels Mensonides zal op het Warmtepompcongres het project ’t Havenhûs vanuit ontwikkelaars oogpunt toelichten. Hierin zal hij ook zeker zijn visie als installateur meenemen.

 

Transitie naar duurzame energie

We staan aan het begin van een interessante periode waarin de transitie naar duurzame energie realiteit wordt. In het project ’t Havenhûs is voortvarend werk gemaakt van deze transitie. Het project is gasloos – aardgasvrij opgeleverd. De appartementen van het ’t Havenhûs zijn dus niet meer op het gasnetwerk aangesloten.

Voor de verwarming en warm watervoorziening wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp.

Op het Nederlands Warmtepomp Congres zal Niels Mensonides onder andere toelichten welke keuzes er gemaakt zijn, de aandachtspunten, de keuze voor een warmtepomp met elk een eigen bron en de voordelen van als de installateur wordt betrokken bij het ontwerp.

 

 

’t HavenHûs – Harlingen

In totaal bestaat ’t Havenhus uit 26 appartementen aan de Havenweg in Harlingen. Fase 1 met 12 appartementen werd in juni 2017 opgeleverd. Fase 2 met 14 woningen wordt komend voorjaar (2018) opgeleverd. De woningen zijn ruim, modern en toekomstbestendig (gasloos – aardgasvrij).

Bijzonder aan dit project is dat het is ingestoken vanuit installateursperspectief. Hierdoor is er ook in fase 1 uiteindelijk gekozen om voor de verwarming en warmwatervoorziening een warmtepomp te kiezen.

Eerder werd dit project al besproken in het vakblad “Bouwen in het Noorden“.

 

 

 

Meer informatie over warmtepompen

Wilt u ook uw huis verduurzamen door middel van een warmtepomp, neem contact met ons op. 

Meer informatie online lezen, kijk op onze Warmtepomp-pagina.

Meer informatie